Іншуртех Bondaval отримав від інвесторів 15 млн євро на розвиток платформи страхування B2B-платежів


Іншуртех Bondaval отримав від інвесторів 15 млн євро на розвиток платформи страхування B2B-платежівB2B insurtech Bondaval зібрав 15 мільйонів євро в раунді фінансування серії A. Стартап, що базується в Лондоні, прагне дати кредитним командам більше впевненості в тому, що їх дебіторська заборгованість буде забезпечена власними MicroBonds.

Компанія Bondaval, заснована колишнім гравцем збірної Англії з регбі-7 Томом Пауелом і Семом Дамуссі у 2020 році, модернізує та спрощує безпеку платежів B2B. Тепер стартап забезпечив нове фінансування та має намір розпочати плани глобального розширення та розробки нових варіантів використання платформи.

У раунді Серії А було зібрано 15 мільйонів євро, всього на сьогоднішній день інвестори профінансували 23,5 мільйонів євро.

Серед інвесторів у цьому раунді – існуючі акціонери Octopus Ventures, Insurtech Gateway, TrueSight і Expa. Нові інвестори Talis Capital, FJ Labs і Broadhaven Ventures також брали участь, а Томас Вільямс, генеральний партнер Talis Capital, приєднається до правління Bondaval.

«Коли ми вперше заснували бізнес менше 2 років тому, ми могли тільки уявити, як швидко ринок відреагує на наш технологічний підхід до страхування платежів», каже Том Пауелл, співзасновник і генеральний директор Bondaval.

Bondaval поєднує технологію кредитного аналізу зі страховим покриттям з рейтингом S&P A+, щоб створити більш безпечну, капіталоефективну та рентабельну форму захисту дебіторської заборгованості, яку можна випускати, продовжувати та вимагати в цифровому вигляді. Використовуючи запатентовану технологію, мета полягає в модернізації та спрощенні безпеки платежів B2B шляхом дроблення процесу андеррайтингу. У результаті ризики охоплюються більш повно та в більшій кількості додатків.

Наразі основною пропозицією стартапу є його MicroBonds – технологічні гарантійні облігації, які забезпечують дебіторську заборгованість і які можна легко придбати та керувати ними через платформу Bondaval.

MicroBonds — це цифрові фінансові інструменти, які не підлягають скасуванню, які забезпечують 100% страхового відшкодування, не мають вимог до застави та можуть використовуватися разом із існуючим забезпеченням. Користувачі платформи можуть швидко налаштувати її, допомагаючи спрощувати та оптимізувати процеси.

Крім того, на відміну від традиційного забезпечення на основі застави, MicroBonds не вимагають від клієнтів пов’язувати капітал, щоб забезпечити безпеку платежів своїм постачальникам. Це може забезпечити їх так необхідною ліквідністю в той час, коли витрати на бізнес непередбачувані та зростають. Крім того, на відміну від страхування комерційних кредитів, MicroBonds не можна скасувати та забезпечує 100% відшкодування у разі дефолту, надаючи постачальникам впевненість і певність під час торгівлі.

З моменту запуску в 2020 році Bondaval досить швидко розширився, відкривши офіси в Лондоні та Остіні, штат Техас. Це нове фінансування допоможе підштовхнути наступний етап глобального зростання, оскільки компанія також прагне диверсифікувати свої пропозиції.  | Форіншурер