Прибутковість сектору перестрахування значно зросте в найближчі кілька років


Аналітики міжнародного страхового брокера Howden прогнозують, що прибутки сектору перестрахування суттєво зростуть у наступні кілька років, причому сектор буде рости через погіршення світової економічної ситуації.

Нещодавній економічний спад може призвести як до прибутку від андеррайтингу, так і до зростання капіталу для секторів перестрахування та спеціального страхування.

Інвестиції в андеррайтинг, включаючи MGA, залишаються достатньо надійними. Можливо, це не повинно бути сюрпризом, оскільки страхування та перестрахування – зокрема спеціальні лінії та лінії перестрахування – можуть бути антициклічними для світової економіки.

Оскільки ми вступаємо в періоди економічного погіршення та стагфляції, страхування може виграти від вищих прибутків і вищих цін. І справді, швидкий погляд на оцінки аналітиків щодо перестрахування та страховиків показує вищі очікувані прибутки від капіталу ROE. Частково це пов’язано з вищим «R», частково через нижче «E», принаймні в короткостроковій перспективі (див. 50 World’s Largest Insurers).

Прогнози Howden, згідно з якими рентабельність власного капіталу для перестраховиків зросте з 4% у 2017 році до приблизно 11% до 2025 року, у страховиків США також зросте з 6% до 10%, у страховиків ЄС з 10% до 13%, у лондонських компаній зростання з 2% до 19%.

Примітно, що це зростання прогнозується в той час, коли капітал перестрахування вважається знеціненим вперше після фінансової кризи.

Насправді співвідношення премій до надлишку в секторі перестрахування зараз може перевищувати 100%. Аналітика вказує на вплив падіння високоякісних цінних паперів з фіксованим доходом, а також падіння індексів прибутковості катастрофічних облігацій, у результаті чого капітал знову потрапляє в пастку вдруге за останній час.

Але дані Howden за 9 місяців 2022 року свідчать про те, що падіння капіталу перестрахування майже повністю спричинене нереалізованими збитками, тобто все ще є надія, що андеррайтинг відновиться та компенсує ці витрати.  | Форіншурер