Warburg Pincus інвестує $350 млн в цифрову платформу Oona Insurance у Південно-Східній Азії


Warburg Pincus інвестує $350 млн в цифрову платформу Oona Insurance у Південно-Східній Азії Американська група венчурного капіталу Warburg Pincus інвестує 350 мільйонів доларів у створення нової цифрової страхової платформи для Південно-Східної Азії під назвою Oona Insurance.

Фірма співпрацює з досвідченим страховиком Абхішеком Бхатією, який більше десяти років працював на різних посадах у Prudential, перш ніж чотири з половиною роки обіймати посаду генерального директора FWD Insurance в Сінгапурі. Зараз він є генеральним директором Aseana Insurance, нового підприємства, яке повністю підтримує Warburg Pincus, і допоможе зрушити з місця Oona Insurance.

Aseana Insurance націлена на сегмент здоров’я та автотранспорту, а також на страхові продукти «нового покоління», такі як страхування мобільного зв’язку та страхування електронної комерції. Він буде зосереджений на шести основних ринках: Індонезії, Філіппінах, В’єтнамі, Сінгапурі, Таїланді та Малайзії.

Oona Insurance заснована двома нещодавніми придбаннями в Індонезії та на Філіппінах, і Warburg Pincus планує розвивати це далі за допомогою переважно стратегії «купуй і будуй».

Новий цифровий страховий гравець планує створити новий стек технологій, який зосереджуватиметься на покращенні взаємодії з клієнтами.

Warburg Pincus інвестує в страхову галузь понад 30 років, надаючи понад 3 мільярди доларів акціонерного капіталу більш ніж 25 різним страховим компаніям у всьому світі.

Запуск Oona Insurance розширить її присутність в Азії, де вона стала одним із найбільших і найактивніших інвесторів, зокрема у сфері страхування, з моменту свого першого входу в регіон у 2013 році.

Warburg Pincus стверджує, що його підтримка в розмірі 350 мільйонів доларів є найбільшою інвестицією в створення цифрової страхової платформи в регіоні.

"Загальне страхування є значною мірою недостатньою галуззю в регіоні та сектором, який дозрів для цифрового зриву. Застарілі системи та мислення серед діючих компаній дають реальну можливість створити організацію, справді орієнтовану на клієнта, із сильним технологічним і брендовим хребтом", каже Абхішек Бхатія, генеральний директор групи Oona.

За підтримки Warburg Pincus Oona продовжуватиме вивчати можливості поглиблення своєї присутності на ключових ринках Південно-Східної Азії.

З постійно зростаючими доходами та прискоренням впровадження цифрових технологій Oona має хороші можливості для того, щоб скористатися можливістю зростання цифрового страхування в Південно-Східній Азії.  | Форіншурер