Страховики просять суд арештувати та продати японське ONE Apus для покриття виплачених $39 млн


Страховики просять суд арештувати та продати японське ONE Apus для покриття виплачених $39 млнПонад 30 страховиків, які виплатили приблизно $39 млн за претензіями щодо втрати вантажу, а також незастраховані вантажовласники звернулися до суду з проханням арештувати та продати японське судно ONE Apus, щоб покрити їхні вимоги.

Страховики кажуть, що власник судна порушив свій морський контракт щодо безпечної доставки товарів із Яньтяня, Китай та інших іноземних портів у Лонг-Біч, Каліфорнія та інші пункти призначення в США.

У заяві позивачів до федерального окружного суду Південного Нью-Йорка стверджується, що судно зараз перебуває в районі Нью-Йорка «або залишатиметься таким, поки справа розглядається». Вони вимагають конфіскувати судно, продати його та використати виручені кошти для відшкодування збитків.

Відповідно до судового подання, наприкінці листопада 2020 року приблизно 1800 контейнерів на борту ONE Apus вирвалися та полетіли за борт у Тихий океан, а ще багато сотень були пошкоджені. Корабель перекинувся, коли на нього натрапила негода поблизу Гаваїв. Потім судно було перенаправлено в Кобе, Японія, для ремонту на чотири місяці, протягом яких було пошкоджено та втрачено більше контейнерів, стверджують позивачі.

Страховики та інші заявники заявили, що власник судна відмовився надати їм доступ до вантажів і не надав жодної суттєвої інформації про їхній стан.

Корабель відплив із Кобе до Каліфорнії в березні 2021 року. Вантажі, які не вийшли за борт, були остаточно вивантажені в портах Лос-Анджелеса/Лонг-Біч, Каліфорнія 12 квітня 2021 року або приблизно приблизно, але вони були в «поганому порядку та стані».

Страховики та посередники, які шукають відшкодування, включають Continental, Affiliated FM, Allianz Global, China Pacific, Falvey Cargo, Fubon, Hanover Insurance, Mitsui Sumitomo Insurance US, Munich Re, RLI, Sompo International ad Zurich North America.

Кількість контейнерів, втрачених у морі, зросла під час погодних інцидентів взимку 2020-2021 років. У 2021 році компанія Maersk Essen, яка також постраждала від негоди, втратила близько 750 контейнерів.

WK Webster Consultants є одними з експертів з претензій, які розглядали та звітували про ситуацію з претензіями ONE Apus, включаючи використання дронів для огляду пошкоджень і переміщення вантажу. Деякі з контейнерів перевозили феєрверки, батарейки та рідкий етанол.

За даними Insurance Marine News, інші страхові компанії, зокрема Travelers, Liberty Mutual, Starr і XL, також подали претензії у зв’язку з аварією ONE Apus. Інші позови включають об’єднану справу в тому ж федеральному окружному суді в південному Нью-Йорку.  | Форіншурер