Allianz X купує іншуртех компанію з вбудованого страхування Simplesurance


Allianz X купує піонера вбудованого страхування - іншуртех компанію SimplesuranceAllianz X, відділ цифрових інвестицій страхового гіганта Allianz, придбає піонера вбудованого страхування Simplesurance. Allianz каже, що берлінська іншуртех-компанія стала одним із провідних постачальників вбудованого страхування, ринок якого, як очікується, до 2030 року зросте до 700 мільярдів доларів, пише Beinsure.

Компанія зосереджена на швидкозмінних екосистемах, таких як мобільність, електронна комерція, подорожі, фінтех і банківська справа, і може похвалитися N26, heycar і OnePlus серед своїх існуючих клієнтів.

Угода щодо прямого придбання Simplesurance відбулася після кількох років співпраці Allianz Partners з компанією, кульмінацією якої стала масштабована технологія інтеграції як для цифрових продажів, так і для офлайн-каналів дистрибуції.

Simplesurance демонструє експоненціальне зростання з моменту свого заснування 10 років тому, у стартапі працює 120 людей із головними офісами в Берліні та Токіо та зберігають присутність у більш ніж 30 різних країнах.

"Вбудоване страхування є ключовим елементом, коли мова йде про те, щоб пропонувати клієнтам не лише поліси, але й комфорт і зручність. Завдяки Simplesurance ми зробили ставку на одного з піонерів цього ринку на ранній стадії та разом із сильною командою менеджерів створили технологічного лідера в цьому сегменті", каже Карстен Міддендорф, директор з інформаційних технологій Allianz X.

Робін фон Хайн, генеральний директор і співзасновник Simplesurance, додає: «За допомогою нашої інноваційної технології ми змогли завоювати крупних партнерів та їхніх кінцевих клієнтів протягом останніх років і значно зросли. Тепер настав час наступного кроку розвитку. Маючи повну підтримку лідера світового ринку в галузі страхування, ми можемо ще краще використовувати сильні сторони нашої технології та ефективніше сприяти глобальному розширенню».  | Форіншурер