Кенійський іншуртех Turaco залучає $10 млн та планує застрахувати 1 млрд людей в Африці


Кенійський іншуртех Turaco залучає $10 млн та планує застрахувати 1 млрд людей в АфриціКенійський іншуртех Turaco залучив 10 мільйонів доларів фінансування серії A, зберігаючи цільовий показник у мільярд користувачів і плануючи розгортати послуги по всій Африці.

Стартап, який стимулює впровадження страхування на масовому ринку, оголосив про раунд серії A, який очолює AfricInvest через інноваційний фонд Cathay Africinvest за підтримки існуючого інвестора Novastar Ventures.

Turaco, запущений у 2019 році, є дистриб’ютором і брокером, який забезпечує інтерфейс клієнта між страховиками та кінцевими споживачами. Іншуртех спеціалізується на продуктах, які знімають фінансовий тиск з клієнтів, які зазнають неочікуваних ризиків для здоров’я.

Згідно з повідомленнями, лише приблизно 3% африканців мають відповідний захист, щоб захистити себе, якщо вони захворіють або потрапять у нещасний випадок. Запровадження страхування є низьким, а страховики та посередники використовують негнучкі ручні процеси та неефективні застарілі системи.

Turaco працює за бізнес-моделями B2B та B2B2C. Він налагоджує співпрацю з технологічними компаніями преміум-класу, які мають клієнтів або персонал на ринках, що розвиваються. Turaco також співпрацює з деякими провідними компаніями Африки, зокрема Sun King, One Acre Fund, Tugende, M-KOPA та VisionFund.

Turaco також створила низку пакетів страхування життя, медичного страхування, майна та автострахування, які забезпечують захист понад 500 тис. людей по всій Уганді, Нігерії та Кенії.

Націлена на заохочення малозабезпечених до вивчення варіантів страхування, Turaco пропонує пропозицію, яка поєднується з основним продуктом або послугою партнера та інтегрована в існуючі платіжні процеси.

Іншуртех дозволяє компаніям створювати вбудовані страхові пропозиції у своїх продуктах і послугах без додаткового ризику чи витрат. Наприклад, у 2019 році Turaco співпрацює з M-KOPA, фінтех-платформою або ризиком.

Після фінансування в розмірі 10 мільйонів доларів Turaco планує розширити свої пропозиції на африканському ринку.

Говорячи про стратегію, Тед Пантон, співзасновник і генеральний директор Turaco, сказав: «Ми хочемо застрахувати 1 мільярд людей у ​​наступні 25 років, і це те, до чого ми прагнемо. Це смілива мета в усіх відношеннях, і я навіть не можу описати, як її досягти, але я маю чітке бачення страхування 100 мільйонів людей. Перехід до наступного етапу зростання означає співпрацю з деякими з найбільших брендів у світі. У нас є правильне поєднання таланту, амбіцій, технологій і бачення, щоб досягти цього. Але перед нами, безумовно, довгий шлях».  | Форіншурер