Іншуртех-стартап Tarci закриває раунд фінансування серії A на 17 млн доларів


Іншуртех Tarci, колишній стартап Leadgence, закрив раунд фінансування серії A на суму 17 мільйонів доларів, у якому брала участь Liberty Mutual Strategic Ventures.

Стартап, заснований у 2019 році, складається з 50 осіб, які працюють у США, Європі та Ізраїлі в просторі альтернативних даних про малий бізнес. Він пропонує оновлення в режимі реального часу щодо компаній, зокрема про зміни власників, негативні відгуки клієнтів тощо.

Компанія визначила 4 основні напрямки – платежі за торговельні послуги, страхування та пільги, бізнес-кредити та рішення для електронної комерції. Що стосується страхування, Tarci пропонує щотижневі оновлення бізнес-профілів, які, ймовірно, потребуватимуть нового або розширеного страхового покриття.

Засновники стартапу планували створити рішення, яке об’єднувало б величезну кількість загальнодоступних даних і, що найважливіше, використовувало штучний інтелект для розуміння сигналів.

Tarci використовує алгоритми обробки природної мови, щоб зрозуміти структуровані дані (тобто дані в передбачуваному форматі) і неструктуровані дані (дані, які не відповідають попередньо визначеним умовам) про SMB з різних джерел в інтернеті. Дані, зібрані платформою, використовуються для навчання систем штучного інтелекту, налаштованих для конкретних галузей, які займають малий і середній бізнес, що сприяє отриманню інформації про малий і середній бізнес.

Наприклад, коли ресторан планує відкрити нове місце або виробник починає експортувати в нову країну, вони зазвичай не публікують офіційного оголошення. Замість цього вони залишатимуть інформацію як частину звичайної діяльності, як-от заявка на отримання регуляторної ліцензії, списки вакансій або оголошення на своїх веб-сайтах. Штучний інтелект Tarci намагається зібрати ці дані та скомпілювати їх разом, створюючи сигнали про те, що компанія переживає певні помітні зміни.

Підприємства малого та середнього бізнесу, які не бажають, щоб Tarci збирав такі дані, можуть відмовитися в будь-який час.  | Форіншурер