Іншуртех з кіберстрахування Stoїk залучив 11 млн євро під керівництвом фонда a16z


Іншуртех з кіберстрахування Stoїk залучив 11 млн євро під керівництвом фонда a16zФранцузький іншуртех з кіберстрахування Stoїk залучив 11 мільйонів євро в раунді серії A під керівництвом американського інвестиційного фонда Andreessen Horowitz (a16z), щоб розгорнути свій гібридний продукт страхування та кібербезпеки на європейських ринках МСП.

Stoїk бореться з одним із найбільших ризиків кібербезпеки, з якими стикається малий бізнес Європи та надає компаніям страхове покриття від акібертак. Стартап також має власний програмний продукт безпеки.

У той час як компанії отримують це програмне забезпечення безкоштовно, коли вони купують страхування, Stoїk може використовувати дані, які він збирає за допомогою програмного забезпечення, щоб краще зрозуміти та гарантувати ризики, з якими стикаються МСП.

Stoїk позиціонує себе як "оптовий" брокер, який співпрацює зі страховими брокерами, які не мають такого спеціального розуміння кібербезпеки, щоб продавати кіберстрахування через свою платформу. Його поточна кількість партнерів-брокерів обчислюється сотнями.

Крім a16z в стартап інвестували також Alven, Anthemis, Henri De Castries (former CEO of AXA), Julian Teicke (CEO of wefox).

Кіберзлочинність становить величезний ризик для європейських МСП. Лондонський Ллойд оцінив збитки бізнесу від кіберзлочинності в 400 мільярдів доларів на рік. Існуючі страховики стикаються з питанням страхування кібербезпеки, оскільки їм не вистачає даних, щоб гарантувати та правильно оцінювати ризик. Цей гібридний підхід до забезпечення страхування, а також моніторингу та запобігання ризикам був прийнятий страховими компаніями протягом останніх кількох років, які розробляють технологічний продукт, а не покладаються на традиційні актуарні моделі. Поки що вони базувалися в США і включали такі компанії, як At-Bay, Coalition і Zeguro.

Генеральний директор і співзасновник Жюль Веріат розповідає, що Stoїk має 200 активних брокерів на своїй платформі, і вони розвиваються настільки швидко, що планують мати 1000 до кінця року.

За останні шість місяців кількість співробітників Stoїk зросла з 12 до 28, компанія планує подвоїти цю кількість протягом наступного року у відділах продажів, кібернетики, маркетингу та продуктів. Stoїk також планує швидко розширюватися по всій Європі, хоча не буде уточнювати, де саме спочатку.  | Форіншурер