AM Best зберігає стабільний прогноз щодо ринку non-life страхування Малайзії


AM Best зберігає стабільний прогноз щодо ринку non-life страхування МалайзіїAM Best зберігає стабільний прогноз щодо малайзійського сегменту non-life cтрахування завдяки високій дисципліні андерайтингу та відновленню страхового ринку після кризи, викликаної COVID-19.

Малайзійський ринок страхування продемонстрував помірне зростання, із п’ятирічним середнім річним темпом зростання (CAGR) у 1,8% у перерахунку на валову премію (GPW) з 2017 по 2021 рік.

Незважаючи на те, що сегмент загального страхування в основному залишався стабільним, сегмент страхування такафуль стрімко зростав із CAGR приблизно на 10%, збільшивши свою частку з 13% у 2017 році до 18% загальної зарплати у 2021 році.

Підписані премії за страхуванням страхування зросли на 4% до 21,97 млрд малайзійських ринггітів (4,9 млрд доларів США) у 2021 році, 44% з яких було зумовлено загальним сегментом такафуль. Збільшення відбулося після скорочення премій у 2020 році, і було зумовлене відновленням у більшості напрямків бізнесу, особливо в сегменті протипожежної, машинобудівної та автомобільної галузі.

AM Best очікує, що зростання сегменту буде підтримуватися відновленням економіки країни та збільшенням проникнення страхування. У той час як економічне зростання відновилося зі скасуванням тривалих соціальних і бізнес-обмежень, пов’язаних із COVID-19, активне впровадження цифрових технологій спростило оформлення полісів і сприяє підвищенню проникнення страхування.

Очікується, що автострахування та страхування від вогню сприятиме зростанню сегменту ризикового страхування. Після скасування обмежень на пересування та карантину бізнес страхування транспортних засобів, ймовірно, розшириться найближчим часом за рахунок зростання продажів нових автомобілів.

Враховуючи посилення тарифів перестрахування для покриття вогневих ризиків в останні періоди, страховики помірно підвищували ціни на страхування від пожежі.

Ризик нестабільності ринку капіталу залишається і, ймовірно, залежатиме від поточного глобального розвитку та управління пандемією та погіршенням проблем ланцюга поставок.

Очікується, що страховики продовжуватимуть відстежувати свій базовий ризик за різними класами інвестицій, а також активно коригуватимуть і вдосконалюватимуть розподіл свого портфеля як частину свого управління ризиками.

Оскільки економічна активність відновлюється разом із пом’якшенням карантинних заходів, збільшення частоти претензій, ймовірно, призведе до скорочення прибутку від андеррайтингу.   | Фориншурер