Андеррайтинговий результат Berkshire Hathaway у 2 кварталі 2022 року зріс на 55% до $581 млн


У другому кварталі 2022 року Berkshire Hathaway, холдингова компанія та конгломерат, яким керує Воррен Баффет, відзвітувалась ще про один успішний квартал у своєму бізнесі перестрахування P&C, причому підрозділ покращив результати андеррайтингу у своїй страховій компанії.

У другому кварталі Berkshire Hathaway показала андеррайтинговий результат страхування та перестрахування 581 мільйон доларів, що майже на 55% більше, ніж у попередньому році.

Але автостраховик GEICO зазнав збитків у розмірі 487 мільйонів доларів, оскільки збільшення серйозності претензій, насамперед через значне зростання витрат на автомобільних ринках, призвело до такого негативного результату.

Основна страхова група Berkshire Hathaway досягла кращих результатів цього року, отримавши 242 мільйони доларів прибутку від андеррайтингу, порівняно з 166 мільйонами доларів, заробленими минулого року.

Але саме підрозділ перестрахування майна та нещасних випадків, який включає General Re (GenRe) і National Indemnity (NICO), показав найкращі результати перестрахового бізнесу Berkshire Hathaway.

Прибуток від андерайтингу P&C до оподаткування зріс до 976 мільйонів доларів у другому кварталі 2022 року порівняно з 202 мільйонами доларів у попередньому році.

Після вражаючого першого кварталу, коли підрозділ перестрахування Berkshire Hathaway P&C отримав прибуток від андеррайтингу до оподаткування в розмірі 405 мільйонів доларів, результат першого півріччя 2022 року досяг 1,381 мільярда доларів прибутку від андеррайтингу, що більше ніж на мільярд доларів більше, ніж у попередньому році.

Незважаючи на деякі великі глобальні катастрофи, такі як повені в Австралії та Південній Африці, Berkshire Hathaway повідомила, що збитки від перестрахування P&C і витрати на компенсацію збитків зменшилися на 229 мільйонів доларів, або на 10%, порівняно з попереднім роком.

У результаті комбінований коефіцієнт перестрахування Berkshire Hathaway P&C склав лише 72,4% за 2 квартал і 80,1% за першу половину 2022 року.

Збитки від великих катастроф склали 443 мільйони доларів у другому кварталі 2022 року та 758 мільйонів доларів за перше півріччя.

Тим часом перестрахування життя та здоров’я відновилося після збитків у першому кварталі, забезпечивши позитивний прибуток у розмірі 75 мільйонів доларів у другому кварталі. Зменшення наслідків пандемії COVID, схоже, допомагає відновити бізнес, пов’язаний із життям і здоров’ям у Berkshire Hathaway, тоді як премії залишаються відносно незмінними з року в рік.

Загалом, як і слід було очікувати, Berkshire Hathaway повідомив про величезні чисті збитки, які відносяться на рахунок його акціонерів, у розмірі -43,76 мільярда доларів, оскільки макроефекти волатильності фінансового ринку спричинили зниження оцінки, а також збитки від інвестицій та похідних інструментів.

Операційний прибуток усього конгломерату був високим і становив майже 9,3 мільярда доларів, що значно більше порівняно з майже 6,7 мільярда доларів минулого року.

Наприкінці другого кварталу 2022 року обсяг інвестицій, пов’язаних зі страхуванням, становить 147 мільярдів доларів, як і наприкінці 2021 року.  | Фориншурер