Глобальний перестраховик Swiss Re запустив похідні страхові інструменти (ILS)


Глобальний перестраховик Swiss Re розширив свою пропозицію цінних паперів, пов’язаних зі страхуванням (ILS), запустивши корпорацію Swiss Re Insurance-Linked Investment Advisors Corporation (SRILIAC), нову консультаційну компанію з інвестицій, яка зосереджується на облігаціях на випадок катастроф.

Нова дочірня компанія SRILIAC, що повністю належить їй, приймає інвестиційну стратегію, яка доповнює стратегію Swiss Re Insurance-Linked Investment Management (SRILIM), яка була запущена в 2020 році з упором на договори перестрахування від природних катастроф.

Як інвестиційний консультант, зареєстрований SEC, нещодавно запущена інвестиційна стратегія SRILIAC зосереджуватиметься на ILS, насамперед на катастрофічних облігаціях. За словами Swiss Re, це дозволить інвесторам отримати доступ до можливостей перестраховика щодо інвестицій у облігації на випадок катастроф, моделювання природних катастроф та андеррайтингу.

Тепер, маючи можливість використовувати як інвестиційних менеджерів SRILIM, так і SRILIAC, кваліфіковані інституційні інвестори можуть отримати доступ до інструментів Swiss Re щодо природних катастроф або до ширшого ринку облігацій від катастроф.

Протягом багатьох років Swiss Re спонсорувала значну кількість власних катастрофічних облігацій, останньою була угода Matterhorn Re (серія 2022-2) на суму 200 мільйонів доларів у червні.

У той же час компанія вже кілька років керує портфелем катастрофічних бондів, а не лише своїм власним, і наприкінці 2021 року розмір портфеля під внутрішнім управлінням становив понад 1 мільярд доларів.  | Фориншурер