Знецінення російських інвестицій італійського страховика Generali склало 138 млн євро


Страхова компанія Generali протягом другого кварталу 2022 року отримала чистий фінрезультат у розмірі 1402 млн євро, що на 9% менше, ніж за аналогічний період минулого року, завдяки російським інвестиціям.

Компанія повідомила, що знецінення російських інвестицій склало 138 мільйонів євро, оскільки війна в Україні продовжує негативно впливати на фінансові ринки.

Без урахування цього впливу чистий результат був би стабільним на рівні 1 541 млн євро, кажуть у Generali.

Дивлячись лише на операційний результат, результативність покращилася на 4,8% з 2 996 мільйонів євро у другому кварталі 2021 року до 3 140 мільйонів євро цього року, в основному завдяки збільшенню P&C-страхуванню на 3%.

Generali пояснила, що вищий операційний результат у сегменті страхування життя відображав кращу технічну прибутковість, а також був підтверджений маржею нового бізнесу на рівні 5,23%.

У той же час для P&C зниження технічного результату на 15,5% було більш ніж компенсовано покращенням фінансового результату на 45,1%, чому сприяли як більший поточний дохід, так і більші дивіденди від Banca Generali та приватного капіталу.

Тим не менш, сукупний коефіцієнт погіршився на 2,8 пп, в основному через вищий коефіцієнт збитків, а також через вплив гіперінфляції в Аргентині.

За перші шість місяців 2022 року відшкодування у зв’язку зі стихійними лихами дещо зросли з 218 мільйонів євро минулого року до 271 мільйона євро, включаючи шторми, які головним чином торкнулися Франції, Німеччини та ACEE.

Валові премії зросли на 2,4% до 41 880 євро в цілому, відображаючи зниження на 0,5% у сегменті страхування Generali, яке було компенсовано збільшенням на 8,5% для P&C, який зріс до 14 582 мільйонів євро.  | Фориншурер