Погодні аномалії в світі стануть частішими, що призведе до зростання збитків та попиту страхування


Погодні аномалії в світі стануть частішими, що призведе до зростання збитків та попиту страхуванняПостійність умов Ла-Нінья в центральній і східній частині Тихого океану була однією з найпомітніших причин екстремальних погодних умов з 2020 року, повідомляє перестраховий брокер Aon.

Ці умови мають глобальні наслідки для погодних умов та інших атмосферних чи океанічних явищ, які часто можуть спричиняти посилення екстремальних температур і дощу.

Брокер зазначає, що протягом перших шести місяців 2022 року було кілька прикладів значної та рекордної спеки та рясних опадів. Такі випадки спричинили сильну посуху та повені в багатьох районах.

Очікується, що такі погодні аномалії стануть частішими, що призведе до вищих економічних втрат і, у свою чергу, до більшого попиту на страховий і перестраховий захист, включаючи інноваційні структури, такі як параметри.

Зміни клімату продовжували впливати на ці екстремальні температури та кількість опадів протягом останніх кількох десятиліть. Дані вказують на зростаючу інтенсивність і частоту низькоймовірних подій, які впливають на більшу кількість людей.

Хоча хвилі спеки та повені не є новими, зміна поведінки цих подій стає все більш очевидною. Лише у випадку екстремальних температур вчені виявляють, що зміна клімату робить ці явища довшими, екстремальними та частішими з раннім початком.

Очікується, що вплив хвиль спеки на здоров'я людини та енергетичний ринок зросте, оскільки середня глобальна температура продовжує зростати.

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA), попередні глобальні температури океану та суші протягом 1 півріччя 2022 року були на 1,53°F (0,85°C) вищими за середні показники 20-го століття. Це стало шостим найтеплішим періодом першої півгодини з початку ведення записів у 1880 році.

Рання та інтенсивна хвиля спеки поширилася Західною Європою в середині червня, особливо Іспанією та Францією. Максимальна температура досягла 45°C (113°F) і побила багато історичних і місячних рекордів. 16 червня у Франції (за винятком Корсики) було зафіксовано першу в історії температуру 40°C (104°F).  | Фориншурер