Іншуртех кліматичних ризиків Zesty AI закриває раунд фінансування серії B на суму $33 млн


Іншуртех кліматичних ризиків Zesty AI закриває раунд фінансування серії B на суму $33 млнІншуртех кліматичних ризиків Zesty.ai, який надає страховикам низку інструментів, включаючи прогнозну модель ризику лісових пожеж штучного інтелекту, закрив серію B на $33 млн під керівництвом Centana Growth Partners.

Компанія, яка базується в Сан-Франциско, пропонує продукти для моделювання кліматичних ризиків, включаючи Z-Fire, прогностичну модель ризику лісових пожеж зі штучним інтелектом, яка використовує історичні дані про збитки за десятиліття, щоб надати інформацію страховикам. Його вже широко прийняли в США, зокрема такі лідери страхування, як Aon і Berkshire Hathaway, а Zesty може похвалитися захищеними активами понад 3 трильйони доларів.

За словами компанії, фінансування insurtech Zesty Series B відбувається в період «рекордного зростання». Минулого року доходи стартапу зросли більш ніж на 200%, і компанія співпрацює з приблизно половиною з 50 провідних компаній зі страхування майна та страхування від нещасних випадків у США, щоб гарантувати та оцінювати страхування власників будинків і бізнесу.

Zesty використовуватиме капітал, щоб підштовхувати розширення, оскільки він розширює сферу своєї власності та продуктів кліматичного ризику, створюючи технології, які можуть допомогти захистити громади від кліматичного ризику.

«Нерухомість є найбільшим у світі сховищем багатства з глобальними активами на суму понад 300 трильйонів доларів, але, на жаль, те, як світ розуміє цінність і ризики в нерухомості, ґрунтується на застарілих перевірках і десятиліттями старих картах ризиків», — каже засновник Zesty та Генеральний директор Аттіла Тот. «Такий аналогічний погляд на нерухомість став особливо очевидним у спробі зрозуміти вплив кліматичних ризиків на вартість нерухомості.

Zesty трансформує світове розуміння нерухомості, використовуючи штучний інтелект для побудови найкращих у своєму класі прогнозних моделей, які забезпечують уявлення про ризики та вартість на рівні окремої власності.   | Фориншурер