Страхова компанія ARX розповіла, як працює телемедицина та як вона може допомогти застрахованим?


Страхова компанія ARX розповіла, як працює телемедицина та як вона може допомогти застрахованим? Телемедицина - це не про медичне телебачення, як може здатися спершу.Термін походить від поєднання двох слів: грецького tele – дистанція і латинського meder – лікування. Тобто, телемедична консультація — це дистанційна медична консультація.

ARX передбачила послуги телемедицини з 2017 року. Зручність і корисність можливості дистанційної консультації з лікарем українці оцінили під час епідемії COVID-19, коли діяли серйозні карантинні обмеження.

Відтепер телемедицину оцінять й українці, які зараз перебувають за кордоном і вже на власному досвіді відчули відмінності медичних послуг у різних країнах. Наприклад, вартість консультацій, неможливість записатися на прийом до лікаря в найближчий день, важливість медичного страхування під час перебування за кордоном.

Послуга доступна за договорами туристичного страхування і передбачає:

  • розмову з лікарем загальної практики, сімейним лікарем або вузькопрофільним лікарем;
  • отримання висновку лікаря на свою електронну пошту;
  • отримання електронного рецепта, за яким в більшості країн є можливість отримати ліки в аптеках.

Заразом під час консультації можна з’ясувати, до яких фахівців звертатися далі, які обстеження чи аналізи потрібні або не потрібні.

Скористатися послугою телемедицини за страховим тревел-полісом ARX дуже просто: можна зателефонувати в асистанс компанії, але краще завантажити спеціальний мобільний додаток MyARX. Він легко встановлюється на iOS та Android, а договір страхування буде показано навіть якщо відсутнє інтернет-з’єднання на смартфоні.

Далі потрібно обрати у додатку послугу «Консультація лікаря онлайн» та перейти на сайт партнера ARX, який надає послугу телемедицини.

Після того необхідно ввести адресу електронної пошти, яка буде потрібна для отримання висновку лікаря та іншої інформації у подальшому користуванні сервісом за потреби.

Сама консультація проходить у телефонному режимі, чаті або у скайпі. За підсумками клієнт отримує на свій мейл офіційний консультативний висновок і рецепт.

Після надання послуги представники асистансу обов’язково зв’язуються із застрахованим для отримання зворотного зв’язку.

Що важливо: послугу телемедицини можна отримати не лише за кордоном у рамках тревел-страхування, а й в Україні, оформлюючи медичний поліс. І спокійно спілкуватися з лікарем онлайн, а не їхати на прийом на інший кінець міста.   | Фориншурер