Munich Re вважає конфіскацію Росіїю іноземних літаків наслідком «воєнних ризиків»


Munich Re вважає конфіскацію Росіїю іноземних літаків наслідком «воєнних ризиків»Перестраховик Munich Re стикається з впливом триваючої авіаційної кризи, пов’язаної з літаками, які були захвачені Росією, через умови страхування «воєнних ризиків».

Аналітики Jefferies стверджують, що Munich Re володіє 49,96% акцій Global Aerospace, яка покриває всі ризики гіганта з оренди літаків Aercap, який нещодавно подав позов проти AIG та інших страховиків за відмову виплатити 3,5 мільярда доларів, пов'язаний із втраченими літаками.

Перестраховик підтримує точку зору, що страхові поліси мають чіткі виключення для війни, яка, безперечно, була чинником їх конфіскації.

Оскільки більшість покупців страхових полісів (включно з Aercap) також мають поліс «військового ризику», це, здавалося б, покривається страховим полісом, проти якого можна претендувати у випадку літаків, що застрягли на чужій території.

Зі свого боку, лізингова фірма Aercap стверджує, що її страховики порушили умови договорів, відмовившись задовольнити її претензію, і тепер намагається відшкодувати свої збитки через суд.

За перші три місяці 2022 року орендодавець отримав чистий збиток у розмірі 2,7 мільярда доларів після того, як 113 його реактивних літаків і 11 двигунів залишилися в Росії.

Очікується, що результат позову, поданого Aercap, зрештою зведеться до того, чи вирішить суд, що збитки підпадають під політику компанії про всі ризики, її політику війни, або не покриваються жодним із них, оскільки наразі здається, що її страховики покриваються. сперечаючись.  | "Beinsure.com"