Страховик життя Thai Life Insurance залучив на IPO $1 млрд


Thai Life Insurance Pcl залучила 1 мільярд доларів від первинного публічного розміщення акцій, що стало найбільшим продажем акцій тайською компанією за більш ніж рік. Згідно з повідомленнями Bloomberg, страховик планує збільшити капітал на суму понад 1 мільярд доларів.

Страховик життя, що базується в Бангкоку, і два його головних акціонери продали внутрішнім і міжнародним інвесторам разом 2,32 мільярда акцій, які включали опціон. Крім того, акції Thai Life почнуть торгуватися на фондовій біржі Таїланду з 25 липня, повідомив страховик.

Це також було найбільше IPO в країні після того, як у травні 2021 року Ngern Tid Lor зібрала близько 1,1 мільярда доларів.

Пакорн Пітахаватчай, президент Фондової біржі Таїланду, заявив, що крах на світовому фондовому ринку, стрімка інфляція, вищі процентні ставки та війна в Україні налякали потенційних емітентів і що друга за величиною економіка Південно-Східної Азії може побачити більше публічних пропозицій протягом решти року.

У той же час SCG Chemicals Pcl, Betagro Pcl і Deestone є серед компаній, які прагнуть продати акції в Таїланді.

Thai Life стверджує, що витратить 13,6 мільярда бат від продажу нових акцій на цифрову трансформацію, а також на онлайн-продажі та інші інвестиції, щоб допомогти їй зберегти лідируючі позиції на страховому ринку Таїланду.  | Фориншурер