Як жорсткий ринок може вплинути на доступ страховиків до перестрахування?


Як жорсткий ринок може вплинути на доступ страховиків до перестрахування?Є занепокоєння щодо того, як жорстке ринкове ціноутворення може вплинути на доступ деяких страхових компаній до перестрахування. На думку аналітиків, доступ до перестрахувального капіталу може вплинути на адекватність цін та результати андеррайтингу.

Goldman Sachs кажуть, що галузь зараз знаходиться в найважчій частині ринкового циклу, який має тривати в наступному році. «Хоча первинний цикл страхування, ймовірно, почне помірно змінюватися, перестраховий захист природних катастроф продовжить дорожчати, ми перейшли від ринку, що загартується, до жорсткого ринку, а зміна клімату та інфляція можуть підтримувати цей жорсткий ринок протягом кількох років».

Аналітики Goldman Sachs, які дискутували із страховими компаніями, визначили, що жорстке ринкове ціноутворення може вплинути на інфляцію, капітал і перестрахування. «Загалом широка група компаній продовжує мати доступ до перестрахування для фінансування прибуткового зростання. Хоча на вартість перестрахування впливає ринок жорсткого страхування та інфляційний вплив у деяких напрямках».

Що стосується інфляції, Goldman Sachs кажуть, що, хоча існує більший прямий вплив на бізнес, спрямований на пошкодження майна, як-от страхування житла та автомобілів, його внесок у жорсткіші умови ціноутворення в перестрахуванні має наслідки для різноманітних компаній.

Вартість капіталу на державних ринках різко змінилася для галузі, і наша інтерпретація полягає в тому, що приватний ринковий капітал також став дорожчим. В результаті ми знаходимо компанії, які віддають перевагу структурі MGA (генеральних агенцій) та іншим альтернативам, щоб обмежити обсяг капіталу, який вкладається в бізнес у поточних умовах.

Передісторія цього полягає в тому, що страхові технологічні компанії покладалися на перестраховиків для страхування своїх ризиків або працювали як MGA і мали капітал, використовуючи перестрахування на серверній частині. У той же час страхові компанії не були прибутковими і можуть мати проблеми, оскільки вони залежали від венчурного фінансування. Деякі кажуть, що це призвело до ситуації, коли багатьом може бути важко знайти подальше фінансування.

Питання полягає в тому, чи може це чинити тиск на деякі бізнес-моделі страхових технологій, можливо, навіть до того, що зробить їх менш життєздатними, якщо тарифи перестрахування значно підвищаться. Якість буде мати справжнє значення з точки зору результатів андеррайтингу, їхнього доступу до бізнесу, якого хочуть перестраховики, та зростання.

Дехто може сказати, що для компаній, які мають надійний доступ до перестрахування і стабільно прибуткові, залишатися MGA є хорошою можливістю, оскільки державні інвестори тепер більше знайомі зі структурами MGA та іншими структурами.

Вплив кібератак спостерігається в різних регіонах, і ціна продукту розглядається як пріоритет. Компанії в галузі розділяються щодо того, чи є кібернебезпечний ризик, але ми бачимо, що компанії вкладають відносно значні кошти, щоб визначити найкращий підхід до кіберстрахування.

Вимоги до капіталу, що випливають із платоспроможності II, за словами Goldman Sachs, спонукали компанії більше зосередитися на підвищенні ефективності капіталу та прибутковості. Більше того, зі зміною правил платоспроможностіу Великобританії компаніям буде дозволено більше гнучко інвестувати в приватні активи. Компанії у Британії з оптимізмом дивляться на ринок ануїтету масових закупівель (BPA) і очікують, що поточне макросередовище діятиме як попутний вітер для зниження ризиків у корпоративному балансі.  | Фориншурер