Ринок Африки відчуває брак перестрахового покриття ризиків політичного насильства та тероризму (PVT)


Ринок Південної Африки відчуває брак перестрахового покриття ризиків політичного насильства та тероризму (PVT)Нещодавні поправки Південноафриканської асоціації страхування спеціальних ризиків (SASRIA) означають, що страховики та перестраховики в країні все частіше звертаються до перестраховиків і брокерів, щоб покрити ризики політичного насильства та тероризму (PVT) своїх клієнтів, йдеться у доповіді Reinsurance Solutions Intermediary Services.

«Раніше SASRIA розширила свій основний ліміт збитків у 500 мільйонів рупій, щоб клієнти могли придбати покриття надлишку збитків до сумарного ліміту на 1 мільярд рупій вище основного купона (1,5 мільярда рупій разом) щодо матеріального збитку, постійного Нарахування/Витрати на роботу та підрядні роботи. Це було зроблено у партнерстві з його перестраховиками на лондонському ринку».

Однак у березні 2022 року SASRIA скасувала це рішення. У заяві своїм агентам і посередникам вона сказала, що після обговорення з перестраховиками стало зрозуміло, що у її партнерів «більше немає бажання» продовжувати цю послугу. У результаті з 1 квітня 2022 року SASRIA більше не надаватиме покриття надлишку збитків.

Це відбувається в той момент, коли після заворушень у липні 2021 року відбулося помітне збільшення цього типу страхового прикриття. Ці втрати спричинили збитки промисловості в розмірі 1 мільярда доларів, що є різким збільшенням у порівнянні з початкова оцінка 680 мільйонів доларів, при цьому SASRIA спочатку виплатила 386 мільйонів доларів.

«Історично Південна Африка була однією з найбільш конкурентоспроможних територій для покриття PVT у світі. Проте роки зниження тарифів означали, що ціноутворення стало нестійким. Потім відбулися заворушення в липні 2021 року, які принесли найбільші втрати PVT від однієї події, яка коли-небудь відбувалася з Африки. Заворушення негативно вплинули на багатьох перестраховиків, що призвело до того, що низка компаній вийшла з південноафриканського ринку PVT».

Незважаючи на загартовування ринку попит на ці продукти гостро відчувається. «У той час як попит на продукти PVT у Південній Африці зростає, ризик для перестраховиків також зростає. Ринок переживає своє перше справжнє зміцнення після року втрат із помітним збільшенням частоти та серйозності порівняно з останніми роками. Вплив був широким, оскільки ряд перестраховиків ризиків тероризму намагалися відновити свої власні угоди PVT, які дозволяють їм вести цей клас бізнесу. Це скорочення потенціалу мало негативний ефект і безпосередньо знижує місткість ринку PVT».  | Фориншурер