Губернатор Флориди підписав закон про реформу страхування майна


Губернатор Флориди підписав закон про реформу страхування майнаНазиваючи це найбільш значущими реформами на ринку страхування житла штату за останні покоління, губернатор Флориди Рон ДеСантіс підписав законопроект, який, як сподіваються законодавці, зменшить зростаючі витрати на страхування, покращить прозорість процесу позовних вимог і зменшить «несерйозні» судові процеси.

«Ці законопроекти допоможуть стабілізувати проблемний ринок, допоможуть жителям Флориди зміцнити свої будинки за допомогою програми «Мій безпечний дім у Флориді» та прокладуть шлях для більшого вибору для власників будинків», – сказав ДеСантіс у релізі.

Закон був розроблений під час спеціальної законодавчої сесії, скликаної за вказівкою ДеСантіса. Це також відбулося через кілька тижнів після того, як Управління регулювання страхування штату затвердило угоду, яка призведе до того, що FedNat Insurance, Maison Insurance і Monarch National Insurance скасують 68 200 полісів, попередивши страхувальників за 45 днів. Три страховики є частиною однієї холдингової компанії.

«У всьому штаті жителі Флориди відчувають тягар різкого зростання cтрахових внесків за страхування майна. Щоб якомога швидше надати допомогу, цей закон розширює доступ страховиків до перестрахування, і страховики, які беруть участь у програмі в 2022 році, зобов’язані передати заощадження споживачам у заявці про ставку до 30 червня», – сказав президент Сенату Вілтон Сімпсон.

Законопроект Сенату 2D включає заходи, спрямовані на підтримку споживачів, згідно з офісом губернатора, який оприлюднив такі особливості:

  • 2 мільярди доларів у вигляді допомоги в перестрахуванні в рамках програми Reinsurance to Assist Policy для страхувальників протягом наступних двох років. Страхові компанії також повинні будуть подати заявку про додаткову ставку після реєстрації в програмі для надання допомоги страхувальникам.
  • 150 мільйонів доларів для програми «Мій безпечний дім у Флориді» для надання грантів власникам будинків у Флориді на переобладнання від урагану, що робить будинки більш безпечними та стійкими до пошкоджень від урагану, що може призвести до преміальних знижок для тих, хто бере участь у програмі.
  • Заборона страховим компаніям відмовляти в покритті виключно на основі віку покрівлі, якщо даху менше 15 років або якщо визначено, що дах має принаймні п’ять років строку корисного використання.
  • Вимагати від страхових компаній надавати страхувальникам розумне пояснення, якщо вони заперечують або частково заперечують претензію, і надає споживачам більший доступ до інформації під час процесу врегулювання претензій.
  • Створення нового стандарту для застосування коефіцієнтів гонорару адвоката, які широко застосовуються, що призвело до збільшення витрат для споживачів.
  • Обмеження призначення гонорару адвоката у справах зі страхування майна, щоб запобігти легковажним претензіям.

Марк Вілсон, президент і генеральний директор Торгово-промислової палати Флориди, зазначив, що судові спори є основною причиною збитків. «Оскільки на Флориду припадає 79% судових позовів щодо страхування власників житла в США за поданими претензіями, але становить лише 9% страхових позовів для власників житла в країні, очевидно, що у Флориді є судова проблема, яка коштує платникам податків Флориди, коли вони найменше можуть собі це дозволити».  | Фориншурер