Ринок кіберстрахування в 1 кварталі 2022 року показав зростання премій на 27,5% при зменшенні місткості


КіберстрахуванняЗгідно з індексом ринку комерційної нерухомості та нещасних випадків Ради страхових агентів і брокерів (CIAB), місткість кіберстрахування може зменшуватися в той час як попит на страховий захист зростає, що могло спричинити зростання цін на страхування кіберризиків в середньому на 27,5% протягом перших трьох місяців 2022 року.

Майже 80% респондентів сказали, що місткість зменшилась протягом першого кварталу, а більше 30% сказали, що зниження було «значним». У той же час 90% опитаних заявили, що попит на кіберстрахування зріс через «підвищене загальне усвідомлення ризику, з яким стикаються глобальні організації без врахування географії, розміру чи галузі».

Результати опитування показали, що страховики також вимагають більше від страхувальників, щоб отримати кібер-покриття. Багато страховиків вимагають принаймні багатофакторної аутентифікації, або потенційний страхувальник вважається «незастрахованим» і у страховому покритті відмовляють, повідомляє CIAB. Агенти та брокери також сказали, що оператори вимагають надійніших паролів, управління сторонніми постачальниками, плану реагування на інциденти, навчання працівників боротьбі з фішингом, тестування на проникнення, резервного копіювання системи та виявлення кінцевих точок. За словами респондентів, страховики надають доступ до інструментів, оцінок, консультацій та програмного забезпечення, щоб відповідати вимогам.

Збільшення частоти та серйозності кіберпретензій залишалося основною причиною середньоквартального збільшення премій, які були меншими, ніж в останньому кварталі 2021 року, але все ще набагато вищі, ніж інші лінії страхування комерційної власності та від нещасних випадків.

Протягом 18-го кварталу поспіль комерційні премії зросли – у середньому на 6,6% у першому кварталі 2022 року. Однак, відповідно до останніх тенденцій, підвищення премії продовжується помірно. Більшість ліній показали менший приріст, ніж у четвертому кварталі 2021 року, щонайменше на два відсоткові пункти.

CIAB спеціально виділила відповіді агентів і брокерів щодо комерційної нерухомості. Респонденти сказали, що страховики зосереджені на оцінці нерухомості, що допомогло підвищити премії на 8,6% у першому кварталі. Незважаючи на те, що ця тенденція продовжувала тенденцію до зниження цін на комерційну нерухомість, вони, схоже, стурбовані тим, що поточна оцінка нерухомості не відображає збільшення вартості з урахуванням зростаючої інфляції, що зробить ремонт або заміну вмісту будівлі дорожчою. Респонденти сказали, що страховики задають більше запитань і зменшують страхове покриття та обмеження в деяких місцях або класах високого ризику.  | Фориншурер