Французький іншуртех Luko зі страхування житла купує німецький стартап Coya


Французький іншуртех Luko купує німецький стартап CoyaФранцузький іншуртех Luko купує німецький стартап Coya, щоб розширити свою присутність у Європі та отримати страхову ліцензію від німецьких регуляторів. Хоча Luko не розголошує умови угоди, компанія стверджує, що купує 100% акцій, інвестори Coya (Valar Ventures, Headline та сімейний офіс Роланда Бергера) стають інвесторами Luko.

Luko почала працювати як іншуртех-компанія зі страхування житла як для власників, так і для орендарів. Це великий ринок, оскільки ви повинні довести, що ваш будинок застрахований, коли ви орендуєте або купуєте будинок у Франції. З тих пір компанія розширювалася за рахунок нових страхових продуктів і послуг.

Порівняно з традиційними страховими компаніями, Luko обрала модель безпосереднього клієнта. Люди реєструються на веб-сайті або безпосередньо в додатку компанії. Після цього Лстартап намагається бути максимально ефективним. Ви можете поспілкуватися з компанією безпосередньо в додатку.

Що стосується прозорості, Luko дозволяє економити на щомісячних платежах страхування до 30%. Все інше йде для виплати компенсації. Якщо на кінець року залишаться гроші, ви можете пожертвувати на благодійність свою частину того, що залишилося від 70% частки (так само працює стартап Lemonsde та інші).

Стартап Luko залучив 220 тис. клієнтів — зокрема, клієнтська база зросла вдвічі з листопада 2020 року по листопад 2021 року. Кілька місяців тому Luko почав приймати клієнтів і в Іспанії.

Coya, з іншого боку, пропонує різні страхові продукти для німецького ринку. Страхові продукти включають страхування домашнього вмісту, приватної відповідальності, відповідальності собак і велосипедів.

Luko, один з найбільш швидко зростаючих європейських insurtech-стартапів, який приділяє пріоритетну увагу соціальній відповідальності за захист будинків, оголосив про притягнення 50 млн. євро в рамках фінансування серії B під егідою EQT Ventures, щоб надати кращий досвід у страхуванні житла.

Існуючі інвестори Accel, Founders Fund, Speedinvest та Orange Ventures також взяли участь у раунді разом з ангелами зі страховим та технологічним досвідом, включаючи Ассафа Ванда (генерального директора та співзасновника американського еіншуртех-динорога Hippo Insurance).  | Фориншурер