Війна Росії в Україні змушує перестраховиків збільшувати кількість виключень щодо кіберризиків


Війна Росії в Україні змушує перестраховиків збільшувати кількість виключень щодо кіберризиківВійна Росії в Україні змушує перестраховиків додавати у договори більше виключень з перестрахування, оскільки Munich Re, як повідомляється, планує нові формулювання у своїх полісах кіберстрахування, щоб виключити військові ризики, щоб уникнути суперечок щодо того, що покривається, а що ні, повідомляє Reuters.

Війна в Україні викликала побоювання щодо кібератак, з ризиком того, що західні підприємства чи державні установи можуть стати мішенню кіберзлочинців.

Більшість кіберполісів поширюються на компанії від збитків від перерв у бізнесі та ремонту зламаних мереж після кібератаки, але виключають війну. Однак сірі зони у формулюваннях залишають страховиків відкритими для виплат у результаті кібервійни.

Агенція S&P Global заявило, що страхові збитки від конфлікту в Україні можуть становити 35 мільярдів доларів, причому кібер-страхування є одним із найбільш вразливих видів страхування.

Munich Re шукає чіткіших положень про виключення війни в кіберполісах, на основі формулювань, розроблених минулого року на ринку Lloyd's of London.

Munich Re прагнула внести нові формулювання щодо своїх продуктів прямого кіберстрахування. Перестраховик також пропонував страховикам ввести подібні положення.

Неоднозначні формулювання договорів страхування ризиків припинення діяльності призвели до безлічі судових справ у всьому світі за останні два роки щодо того, чи покривалася пандемія COVID-19 страхуванням чи ні.  | Фориншурер