"ERV Туристичне Страхування" виходить з ринку Росії та передає портфель РСО "Євроінс"


АТ "ЕРВ Туристичне Страхування" (яка входить до ERGO Insurance Group, що належить Munich Re) передає портфель за всіма видами страхування РСТ "Євроінс" у зв'язку з прийнятим єдиним акціонером рішенням про добровільну передачу страхового портфеля, йдеться в повідомленні Банку Росії.

Страхові портфелі передаються за добровільним особистим страхуванням, за винятком добровільного страхування життя, та за добровільним майновим страхуванням.

Згідно з даними ЦБ РФ, ліцензії на провадження діяльності за цими видами страхування залишаються у "ЕРВ Туристичне Страхування".

Згідно з чинним порядком, страховик пропонує всім страхувальникам і вигодонабувачам за договорами страхування, що передаються, подати письмову відповідь, у разі згоди (відмови) на заміну страховика. На цю процедуру відводиться 45 днів з моменту опублікування повідомлення.

Відмова страхувальника від заміни страховика спричинить дострокове припинення договору обов'язкового страхування та повернення невикористаної частини премії. У тому випадку, якщо після 45 днів з дати розміщення повідомлення відмову від страхувальника не отримано, то договір страхування буде переданий у складі портфеля.

ERV - мережа страхових компаній, розташованих по всій території Європи та за її межами. Компанія - спеціалізується у сфері страхування подорожуючих, входить до ERGO Insurance Group, що належить Munich Re, одній з провідних компаній у світі зі страхування.

Munich Re в середині березня прийняла рішення про те, що не продовжуватиме перестрахування в РФ. Компанія скорочує бізнес у Росії та Білорусії.

Страхова група Euroins Insurance Group (EIG) належить Eurohold Bulgaria, має 48,6% акцій російського страховика РСО "ЄВРОІНС". Угода була здійснена 16 листопада 2017 року. EIG працює у тому числі в таких країнах, як Болгарія, Румунія, Україна, Греція, Італія, Росія, Іспанія, Польща та Грузія. У перших 4 країнах присутності у EIG є дочірні підприємства.  | Фориншурер