Якість даних відіграє важливу роль для використання страховиками UBI-страхування на основі використання


Якість даних відіграє важливу роль для використання страховиками UBI-страхування на основі використання«Якість даних відіграє важливу роль для страховиків, щоб прийняти страхування на основі використання», — заявила аналітична компанія Research and Markets у звіті про Usage-based insurance для автомобільного ринку.

Якість даних, зібраних з телематичних пристроїв, наразі є основною перешкодою для повсюдного впровадження UBI серед страховиків.

Впровадження на ринок економічно ефективного UBI на основі додатків призвело до його прийняття. Як правило, дані збираються за допомогою смартфона користувача, а оцінка водія розраховується на основі даних, що передаються через пристрій, які потім використовуються як основа для визначення розміру премій.

Хоча цей тип UBI полегшує роботу страховикам, він створює проблеми з підтриманням точності даних. За оцінками Research and Markets, точність даних може змінюватися приблизно на 50% залежно від смартфона, яким користується автовласник.

Смартфони збирають великий обсяг даних, і це перешкоджає точності для оптимального підрахунку результатів водіння. Це спричинило необхідність активних заходів для отримання достовірних і точних даних.

81% страховиків вважають, що пропозиція тарифів на страхування з оплатою за милю покращить їхній імідж для клієнтів, а 78% вважають, що це забезпечить платформу для більш постійної та значущої взаємодії з клієнтами.

Клієнти практично всіх (97%) страховиків закликали до більш справедливих цін, заснованих на використанні або пробігу під час локдауну та карантинних обмежень. Тим часом, 87% страховиків заявили, що клієнти намагалися скасувати поліси через різке скорочення пробігу.

За даними By Bits, це підтверджується результатами проведеного нею окремого дослідження споживачів, яке виявило, що 62% водіїв думають, що у наступні 5 років вони водитимуть менше, ніж у попередні 5 років.

Одними з найсерйозніших перешкод на шляху задоволення потреб клієнтів у страховій галузі є стан технологій та цифрова трансформація.

Майже третина страховиків заявили, що їхній існуючий програмний стек не зможе підтримувати страхові продукти, що базуються на використанні. Крім того, 80% автостраховиків стверджують, що цифрова трансформація була складним завданням за останні 12 місяців, а 79% заявляють, що не відставати від конкурентів, які пропонують продукти UBI-страхування, було проблематично.  | Фориншурер