Фонд InsuResilience інвестує в ганську страхову компанію Vanguard


Інвестиційний фонд InsuResilience (IIF), яким керує провідний інвестиційний менеджер BlueOrchard Finance Ltd, придбав 40% Vanguard, групи загального та мікрострахування, що працює в Гані.

IIF був створений у 2015 році банком KfW від імені Федеративної Республіки Німеччини, основною метою якого є сприяння адаптації до зміни клімату шляхом покращення доступу та використання страхування в країнах, що розвиваються.

Vanguard була заснована як перша приватна страхова компанія в Гані, компанія також має великий вплив у комерційному, малому та середньому та роздрібному секторах, а мережа її філій поширюється по всій країні.

Компанія також має можливості цифрового розповсюдження, що дозволяє їй охоплювати клієнтів із низьким рівнем доходу та сільських клієнтів за межами мережі філій, з потенціалом охоплення понад 500 000 індивідуальних страхувальників до 2026 року.

Населення Гани з низькими доходами особливо вразливе до повеней і посух у результаті зміни клімату. Наявність ефективних та відповідних страхових продуктів є важливим інструментом підвищення стійкості громад.

IIF придбав 40% Vanguard, і він призначатиме директорів до ради Vanguard, щоб допомогти компанії в подальшому розширенні ринку, розгортанні її можливостей розповсюдження мікрострахування та подальшому покращенні управління.

Інвестиції в Vanguard допомагають узгодити бачення та принципи IIF та глобального партнерства InsuResilience, яке було започатковано Німеччиною на кліматичній конференції ООН 2017 року COP23.

Цілі Партнерства полягають у тому, щоб забезпечити більш своєчасне та надійне реагування після стихійного лиха та запропонувати страхові рішення, щоб зменшити вплив та допомогти бідним та вразливим людям швидше одужати від них.  | Фориншурер