У страховій компанії ARX розповіли, як працює медичне страхування під час воєнних дій в Україні?


У страховій компанії ARX розповіли, як працює медичне страхування під час воєнних дій в Україні?Як працює медичне страхування у межах України? Договори ДМС продовжують діяти. Усі звернення за полісами ДМС покриваються, крім випадків, коли звернення пов’язано із травмою, прямо пов’язаною з війною, воєнними діями, впливом зброї, боєприпасів.

Що треба пам’ятати:

  • Договори ДМС діють тільки на території України, тому для отримання медичної допомоги клієнтам рекомендується придбати поліс страхування подорожуючих за кордон
  • Медичний асистанс працює в звичайному режимі, цілодобово, звернення застрахованих відбувається у шляхом звернення на нашу гарячу лінію та у чати, а також за допомогою мобільного додатку
  • Співробітники Медичного асистансу надають рекомендації, виходячи з умов договорів страхування, організовують допомогу, звернення до лікаря, забезпечення медикаментами, телеконсультації. Але страховики просять клієнтів поставитися із розумінням до можливих затримок в організації медичних послуг, оскільки медична система, особливо приватні клініки, зараз також працюють в ситуації великої завантаженості та в окремих випадках в ситуації браку персоналу. Крім того, в деяких регіонах з міркувань безпеки або зміною профілю деякі наші партнери призупинили надання послуг або обмежили окремі послуги.

Компанія також суттєво розширила можливості для застрахованих отримати компенсацію в разі самостійної організації медичної послуги та її оплати. Для чого достатньо лише звернутися до нашого чат боту в мессенджерах або мобільному додатку, обравши відповідний пункт меню, надіслати фотокопії документів про сплату медичної послуги. Фахівці з врегулювання зв’яжуться з клієнтом в разі необхідності яких-небудь уточнень. Строк отримання компенсації може сягати від 2-3 робочих днів.

Ситуація у окремих регіонах:

Київ. Майже всі партнери СК працюють у звичному режимі, але з урахуванням обмежень з міркувань безпеки та комендантського часу. Можуть бути складності з викликом швидкої допомоги, як приватної, так і 103.

У зв’язку із перепрофілюванням стаціонарів, є складності з організацією планової госпіталізації. Велика кількість докторів працює віддалено, тому можуть бути складності з організації очного прийому пацієнтів докторами вузьких спеціальностей у зручних для клієнта час та місці. Є проблема з роботою аптечних мереж, багато аптек зачинено, не має можливості організувати доставку ліків, до чого теж просимо клієнтів поставитись з розумінням. Але ситуація постійно змінюється та співробітники нашого Медичного асистансу її відслідковують.

Харків, Чернігів, Суми, Маріуполь. На територіях з активними військовими діями або важкою ситуацією з безпекою – всі партнери СК призупинили надання послуг у зв’язку з браком персоналу на місцях та з міркувань безпеки.

Західна Україна, а також Одеса, Дніпро. Надаються всі медичні послуги без обмежень на базі партнерів компанії. Є складності з викликом швидкої допомоги, у зв’язку з великою завантаженістю. Аптечні мережі обмежують час роботи аптек відповідно до обмежень комендантського часу та загалом. Співробітники Медичного асистансу докладають всіх зусиль для оновлення інформації з партнерами та розширення наших можливостей.  | Фориншурер