Вперше в Україні вітчизняний страховик забезпечує страхування експонатів колекції


Вперше в Україні страхова компанія “ІНКОМСТРАХ” забезпечує страхування експонатів колекції, що будуть представлені на виставці неперевершеного майстра мініатюрних композицій з мінералів, самоцвітів та емалі Олександра Мірошнікова. Виставка творів Олександра Мірошнікова відкривається в Музеї українського народного декоративного мистецтва (Києво-Печерська Лавра, вул. І. Мазепи 21) 30 вересня о 16.00. Жанр, в якому працює Олександр Мірошніков, унікальний.

Ця виставка є першою експозицією робіт самобутнього митця О.Мірошнікова, який після більш ніж десяти років творчих пошуків зважився на персональну виставку.

Тут можна побачити ніде не експоновані, а тому майже невідомі роботи, у яких простежується не тільки десятирічний творчий пошук художником власного шляху в мистецтві, але й хронологія вдосконалювання майстерності та авторських технік.

На тлі відсутності в Україні фундаментальних каменерізних традицій та відповідних шкіл, більшість робіт автора вражає сміливістю задуму та майстерністю виконання. У цьому сенсі творчий підсумок художника, представлений каменерізними композиціями й авторськими експериментами, по суті є сенсаційним дебютом О. Мірошнікова.

Творчі досягнення автора дають усі підстави говорити про нього як про яскравого художника, роботи якого є унікальними творами в українському декоративному мистецтві. Якщо ж говорити про складні каменерізні композиції автора ("Осічка", "На живця" і "Маленький злодюжка") чи ювелірну пластику творів, яка поєднує художній метал, самоцвіти й емалі ("Жага життя", "Нічний мисливець", "Русалка Дністрова"), то аналогів роботам О.Мірошнікова не знайти і за кордоном.

Довідка:

ЗАТ “Страхова компанія “Інкомстрах” – це загальнонаціональна страхова компанія. Профіль діяльності – добровільне і обов’язкове страхування всіх видів (більш, ніж 30), за виключенням страхування життя. На сьогодні «Інкомстрах» – це 50 регіональних відділень по всій території України, в яких працює більш ніж 500 осіб. Центральний офіс компанії розташований в м. Києві. Голова Правління компанії – Юрій Олександрович Калениченко.
Статутний фонд компанії становить 25 млн. грн. Розмір власного капіталу компанії на протязі 2003 року збільшився в 5 разів і станом на 01.01.04 р. становив 26 млн. грн.  forinsurer.com