Ексімбанк США надасть страхове покриття ризиків приватного сектору України


Є всі підстави покращити рівень стосунків між Україною та Ексімбанком США. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm’a, заявив сьогодні прем’єр-міністр України Віктор Янукович під час зустрічі із президентом та головою Ради директорів Ексімбанку США Філіпом Меррілом.

“Наступного року буде ювілей – 10 років – як триває це співробітництво, - підкреслив Янукович, - і ми працюватимемо в напрямку поліпшення наших стосунків”.

США займають перше місце серед країн світу за обсягами інвестицій в Україну. Станом на 1 січня поточного року обсяг інвестицій із США в Україну становив близько1 млрд. 74 млн. доларів США.

Акціонерний капітал Експортно-імпортного банку США складає 1 млрд. доларів США і належить уряду США. Банк надає страхове покриття ризиків там, де приватний сектор не може або не бажає це робити. В середньому 85 відсотків його фінансових операцій приносять безпосередню користь малому бізнесу США.

Маючи майже 70-річний досвід роботи, Ексімбанк США надав підтримку американському експорту на загальну суму більше 400 млрд. доларів США - в основному на ринках країн, що розвиваються.  | ForUm