Кабмін хоче встановити фіксованого розміру страхових внесків на пенсійне страхування


Досягнення позитивних результатів у розвитку економіки дало змогу уряду у першому кварталі спрямувати зусилля на розв'язання нагальних соціальних проблем - подолання бідності та підвищення життєвого рівня населення, зокрема підвищення пенсій та заробітної плати працівникам бюджетної сфери, збільшення розмірів соціальної допомоги, погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат, - передає прес-служба КМУ.

Кабінет Міністрів на виконання Законів України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та "Про недержавне пенсійне забезпечення" подав на розгляд Верховної Ради законопроекти "Про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", "Про встановлення фіксованого розміру страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування для окремих категорій платників" та "Про встановлення ставок єдиного податку і порядок перерозподілу сум єдиного та фіксованого податків".

З метою підвищення рівня доходів пенсіонерів 11 березня 2004 року прийнято постанову Кабінету Міністрів "Про подальші заходи щодо поліпшення пенсійного забезпечення громадян", відповідно до якої з 1 січня поточного року на 12 відс. (з урахуванням раніше проведеного підвищення на 4,2 відс.) збільшено розмір пенсій, призначених відповідно до Закону "Про пенсійне забезпечення" особам, які не одержали право на підвищення розміру пенсії після перерахунку за нормами Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

З метою забезпечення ефективної реалізації завдань щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування утворено міжвідомчу робочу групу з питань опрацювання, супроводження та моніторингу виконання плану заходів щодо створення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

4 лютого 2004 року проведено чергове засідання Координаційного центру з питань здійснення пенсійної реформи. На виконання протокольного рішення при Координаційному центрі з питань здійснення пенсійної реформи створено постійно діючу міжвідомчу інформаційно-робочу групу для моніторингу ходу реалізації пенсійної реформи та забезпечення координації системної інформаційно-роз'яснювальної роботи.

За оперативними даними, до Пенсійного фонду всього надійшло лише 9867,1 млн. грн., що становить 33,3 відс. плану на рік та на 36,4 відс. більше, ніж за аналогічний період минулого року.
  forinsurer.com