Страховики стають правильними


Ліга страхових організацій має намір зробити жорсткішими умови надання членства страховим компаніям, вилучити в такий спосіб зі своїх лав компанії, які реалізують різні схеми з оптимізації оподаткування, а також займаються усіма видами так званого некласичного страхування. Про це журналістам повідомив президент ЛСОУ Олександр Філонюк.

"Ми розпочали роботу щодо того, що в Лізі страхових організацій... повинні залишитися лише ті компанії, які займаються тільки класичними видами страхування", -- наголосив Філонюк. Ті компанії, які не погодяться на умови членства в ЛСОУ, ліга має намір вилучити зі своїх лав. Він також повідомив, що ліга розробила проект рішення про принципи вимог до членів ЛСОУ. Серед головних принципів -- дотримання страховими компаніями законодавства, правил чесної конкуренції, а також їх відкритість. За словами Філонюка, цей процес реорганізації буде завершений до кінця цього року. За даними ЛСОУ, її членами є 129 страхових компаній із близько 360 зареєстрованих в Україні.

Від початку року українська влада намагається впорядкувати ринок страхування. Зокрема голова Держфінпослуг Віктор Суслов на початку квітня заявив про намір Держфінпослуг вжити низку заходів для посилення боротьби з реалізацією страховиками схем з оптимізації оподаткування, відмивання доходів, отриманих незаконно, а також вивезенням капіталу за кордон. Напевно, через це страховики вирішили "самоочиститися", не очікуючи на санкції.   | ПОСТУП