Страхову групу “Універсальна” ліквідовано


5 квітня 2004 року було прийнято рішення про ліквідацію Корпорації “Страхова група “Універсальна”. Рішення прийняте у зв’язку з виконанням поставлених перед групою завдань: формуванням на базі її учасників та успішного функціонування компанії-лідера – Відкритого акціонерного товариства “Страхова компанія “Універсальна”, - повідомила прес-служба компанії.

Страхова група “Універсальна” була створена у жовтні 2002 року і її учасниками стали: три компанії, які пропонували програми ризикового страхування – Страховий центр “Поділля” (м. Вінниця), Акціонерна страхова компанія “Карпати” (м. Ужгород), Відкрите акціонерне страхове товариство “Терен” (м. Тернопіль), – та Страхова компанія “Арта” (м. Тернопіль), яка пропонувала програми накопичувального страхування. Корпорацію “Страхова група “Універсальна” було створено з метою об’єднання потужностей її учасників під одним брендом, що, таким чином, дозволяло групі стати однією з провідних страхових організацій України.

Логічним продовженням існування Страхової групи “Універсальна” стало формування на основі СЦ “Поділля” та ВАСТ “Терен” компанії-лідера – Страхової компанії “Універсальна”. За короткий час Страхова компанія “Універсальна” за всіма показниками увійшла у двадцятку українських страховиків (згідно з рейтингом Ліги страхових організацій України”) та, згідно з рейтингом впливового економічного видання “Інвестгазета”, посіла десяте місце за динамікою розвитку. Позиції Компанії на ринку ще більше зміцніли, коли розпочався процес приєднання до “Універсальної” Страхового акціонерного товариства закритого типу “Саламандра-Десна” (м. Чернігів).

У грудні 2003 року Страхову компанію “Арта”, яка була учасником Страхової групи “Універсальна”, перейменовано у Компанію страхування життя “Універсальна”. Цей крок дозволив розширити асортимент страхових послуг, які пропонуються під брендом “Універсальна”, увівши до їхнього переліку програми накопичувального страхування.  | СК “Універсальна”