Vienna Insurance Group призначила Крістофа Рата заступником члена Правління


Vienna Insurance Group призначила Крістофа Рата заступником члена ПравлінняАвстрійська Vienna Insurance Group оголосила про призначення Крістофа Рата заступником члена Правління, який зараз є головним фінансовим директором чеських страхових компаній Kooperativa Pojišt’ovna та Ceská Podnikatelská Pojišt’ovna, з 1 вересня 2024 року займе нову посаду в раді директорів VIG.

Протягом своєї кар’єри Крістоф Рат обіймав різні керівні посади у VIG, у тому числі як член правління в Сербії та Болгарії.

"Крістоф Рат посилить керівництво VIG Holding у країні, не в останню чергу завдяки його багаторічному членству в правлінні кількох компаній нашої Групи", зазначив Гартвіг Легер, генеральний директор VIG.

Крістоф Рат вивчав банківську справу та фінанси у Віденському університеті прикладних наук та економіки Сіднейського університету. Народився в Нижній Австрії, він почав свою професійну кар'єру в банківській сфері, працюючи в престижних австрійських і німецьких банках.

Він приєднався до Vienna Insurance Group у 2004 році в якості помічника правління, а також відповідав, як регіональний менеджер, за ринки Сербії та Німеччини.

В 2007 році він приєднався до правління компанії сербської групи Wiener Städtische osiguranje, де відповідав за перестрахування, страхування життя, холдинги та інвестиції, а також за людські ресурси, логістику та адміністрування.

Як повідомляв Форіншурер, Vienna Insurance Group повідомила про премії за 2023 рік на суму 13,8 млрд євро, що на 10% більше, ніж у минулому році. Прибуток до сплати податків досяг близько 773 млн євро, збільшившись на 32% порівняно з аналогічним періодом минулого року, тоді як дохід від страхових послуг зріс на 12% до 10,9 млрд євро.

Зростання премії відбулось за всіма сегментами та підрозділами. Компанії в Польщі (+12,7%), Східній Європі (+12,5%), спецринки (+11,3%) зафіксували двозначне зростання порівняно з попереднім роком.

Серед країн у розширеному сегменті ЦСЄ динамічний розвиток премії показали, зокрема, країни Балтії (+12,2%), Румунія (+17,8%) та Угорщина (+24,1%). У сегменті спеціальних ринків Грузія (+19,9%) і Туреччина (+18,4% з поправкою на інфляцію) зафіксували значне зростання премії.  | Форіншурер