Генеративний штучний інтелект залишатиметься невизначеним ризиком для страховиків в 2024 році


Генеративний штучний інтелект залишатиметься невизначеним ризиком для страховиків в 2024 роціОскільки генеративний штучний інтелект продовжує зростати та розширюватися в секторі страхування та перестрахування, використання технології як на користь, так і на зло продовжить залишатися ризиком у 2024 році, вважають аналітики групи кіберризиків компанії Beazley.

Розмір ринку генеративного штучного інтелекту в страхуванні до 2032 року зросте з 346,3 мільйона доларів до 5,54 млрд доларів та зростатиме на 32,9% протягом наступного десятиліття, йдеться у звіті Beinsure Generative AI in Insurance.

Страховий ринок переживає значну трансформацію завдяки експоненційному зростанню технології генеративного штучного інтелекту. Постачальники страхових послуг використовують можливості штучного інтелекту для оптимізації своїх операцій, покращення моделей оцінки ризиків і надання персоналізованого досвіду клієнтам. Революційні можливості генеративного штучного інтелекту, який генерує нову та цінну інформацію, готові змінити цей сектор промисловості.

На фоні цієї технології, що дуже швидко розвивається, дослідження показує, що занепокоєння кіберризиками й надалі домінуватиме серед ризиків керівників компаній, причому 27% опитаних вважають, що кіберризик стане їхнім основним ризиком у 2024 році. «Грунтуючись на зростанні, яке ми бачимо, ми очікуємо, що ринок кіберстрахування потроїться в розмірі протягом наступних трьох-чотирьох років», — сказав Бантік.

«Щоб задовольнити цей попит, нам потрібен динамічний кіберринок, який включає ефективні рішення для ризику катастрофи, щоб дозволити збільшити пропозицію якісної страховї місткості на ринку кіберстрахування та задовольнити зростаючий попит на покриття». Крім того, за останні 12 місяців у галузі було створено ринок цінних паперів, пов’язаних із кіберстрахуванням (ILS), після першої в історії облігації на випадок кіберкатастрофи, яку запущено в січні 2023 року. Компанія прогнозує, що галузь побачить збільшення кількості запущених кібероблігацій, оскільки ринок «розвивається, росте та стає все більш масовим.

Генеративний штучний інтелект – це тип моделі машинного навчання. Він не є людиною, не може думати самостійно й не має емоцій, але чудово вміє знаходити закономірності. Раніше ШІ використовувався, щоб обробляти й рекомендувати інформацію. Тепер генеративний штучний інтелект також може допомагати нам створювати новий контент, як-от зображення, музику й код.

Розширення ринку генеративного штучного інтелекту в страховій галузі значною мірою можна пояснити його значним впливом на операційну ефективність. Страховики все частіше використовують алгоритми штучного інтелекту для оптимізації критичних процесів, таких як обробка претензій, андеррайтинг і адміністрування полісів.

Автоматизуючи ці завдання за допомогою штучного інтелекту, генеративний AІ відіграє вирішальну роль у підвищенні операційної ефективності. Крім того, здатність генеративного штучного інтелекту генерувати свіжі дані дозволяє страховикам приймати швидші та більш обґрунтовані рішення, зменшуючи потребу в ручному втручанні та, зрештою, покращуючи загальну операційну ефективність.

Generative AI змінює форму страхування, покращуючи аналіз ризиків, ціноутворення та покращуючи взаємодію з клієнтами. Він використовує історичні дані для підвищення точності ціноутворення та оптимізації стратегій управління ризиками.  | Форіншурер