Індустрія страхування та перестрахування має змінити підхід до кіберризиків


Індустрія страхування та перестрахування має змінити підхід до кіберризиківХоча сприйняття підвищеного системного ризику в страхуванні та перестрахуванні кіберризиків є стійким, все одно тарифи залишаються нижчими порівняно з ризиками природних катастроф.

Як повідомляється, у звіті Howden Re «Переображення кіберризику: орієнтація на загрози та використання можливостей» використовуються дані змодельованих збитків кіберстраховиків, що забезпечує «перше у своєму роді» порівняння.

Згідно з новим звітом Howden Re, кібернетичні ризики незмінно очолюють рейтинг ризик-менеджерів.

«Інвестиції в спеціальний кібер досвід і використання вдосконалених моделей ризиків є ключовими для ефективного подолання складних кіберзагроз», - вважає Люк Форд-Келсі, глобальний керівник кібернетичного відділу Howden Re. «Цей підхід не тільки перетворить вразливості на конкурентні переваги, але й дозволить компаніям активно розвиватися».

Згідно з даними Howden Re, крубні страховики приймають на себе непропорційно більшу кількість ризиків прирордних катастроф порівняно з кібернетичними, навіть незважаючи на те, що стихійні лиха історично спричиняють значніші збитки – як в економічному, так і в страховому плані.

«Натомість невеликі страховики більше схильні до впливу кібер збитків у відсотковому відношенні», — кажуть аналітики.

Девід Фландро, керівник відділу галузевого аналізу та стратегічного консультування Howden Re, зауважив, що розвиток кіберринку вимагає ретельного перегляду того, як покриваються кіберризики. «Страховикам необхідно забезпечити перехід від розгляду кіберзагроз як потенційних збитків, до надання клієнтам конкурентної переваги, яку можна отримати завдяки детальнішому аналізу ризиків».

Виступаючи за перехід до більш збалансованої та обґрунтованої стратегії андеррайтингу, аналітики Howden наполягають на більшому вивченні потенціалу страхування кіберризиків. «У міру розвитку цифровізації ця зміна може змінити роль галузі у формуванні майбутньої кіберстійкості та безпеки компаній».  | Форіншурер