Зростаючі погодні ризики вимагають нових стратегій і підходів страхового захисту


Зростаючі погодні ризики вимагають нових стратегій і підходів страхового захисту: звіт AonAon окреслив чотири мегатренди, що впливають на глобальний бізнес, однією з яких є погода, спричинена ескалацією частоти та серйозності екстремальних явищ, що змушує компанії управляти кліматичними ризиками більш комплексно.

У зв’язку зі зміною клімату, що посилює кількість і інтенсивність стихійних лих і екстремальних погодних явищ, економічні та соціальні наслідки, що виникають, є суттєвими.

Aon стверджує, що компанії повинні використовувати дані та інструменти, такі як моделювання погодних ризиків, щоб отримати глибше розуміння свого впливу на клімат та розробити ефективні стратегії зменшення ризиків.

З огляду на масштаби зміни клімату, буде приділятися підвищена увага державно-приватному партнерству для подолання розриву в страховому захисті та консолідації капіталу для розвитку зелених технологій.

Крім того, вплив погоди та клімату на працівників може бути глибоким, при цьому здоров’я та безпека персоналу стають основними проблемами для роботодавців, особливо враховуючи значну кількість смертельних випадків у результаті стихійних лих, таких як землетруси та спека у 2023 році.

У звіті також розглядаються три додаткові тенденції: торгівля, технології та робоча сила. Кожна з них вимагає розробки нових стратегій щодо персоналу та цілісного підходу до управління ризиками.

Ерік Андерсен, президент Aon, зауважує: «Щодня клієнти відзначають, що приймати правильні рішення стає все важче в умовах нестабільності та складності, спричинених цими мегатрендами. Торгівля стає все більш регіональною, а ланцюжки поставок розвиваються, клієнти намагаються керувати погодними ризиками, технології та штучний інтелект впливають на клієнтів, а поведінка та очікування їхнього бізнесу та персоналу змінюються».  | Форіншурер