Сплеск виборів в світі збільшує попит на страхування від політичного насильства. Звіт Allianz


Сплеск виборів в світі збільшує попит на страхування від політичного насильства. Звіт AllianzЗвіт Allianz Commercial підкреслює зростаюче занепокоєння щодо сплеску виборів, запланованих в світі на 2024 рік, що потенційно може призвести до ескалації ризиків політичного насильства та призвести до значних страхових збитків.

Така кількість виборів за один рік викликає занепокоєння з приводу розпалювання поляризації, а напруженість потенційно може перерости в посилення заворушень. Поляризація в суспільствах підживлюються страхом. Вони підривають довіру до інституцій і кидають виклик відчуттю людьми спільної мети, побудованої на спільних цінностях, вважають страховики.

Економічні та застраховані збитки, спричинені лише сімома випадками громадських заворушень за останні роки, склали приблизно 13 мільярдів доларів. Отже, з огляду на безпрецедентний «суперцикл» виборів у 2024 році, транснаціональні корпорації все більше зацікавлені в отриманні страхового покриття від політичного насильства для зменшення своїх ризиків.

Особлива увага прикута до США у зв'язку з президентськими виборами, запланованими на листопад 2024 року, які несуть потенційну можливість значних страхових збитків.

Allianz повідомляє, що понад третина американців сумнівається в легітимності перемоги президента Байдена на виборах 2020 року. Цей поширений скептицизм може бути використаний за допомогою дезінформації, що поширюється в соціальних мережах, включаючи діпфейки, перероблені зображення та персоналізовані повідомлення, які потенційно можуть спровокувати заворушення або вплинути на виборців.

Крім того, у звіті підкреслюється, що вибори до Європейського парламенту в червні 2024 можуть поглибити існуючі розбіжності, з потенційною можливістю для популістських або ультраправих партій отримати голоси та місця через останні тенденції.

Allianz коментує наслідки політичного зсуву: «Вони докорінно змінюють суспільство та суспільні настрої і роблять наступний електоральний зсув різким, створюючи потенціал для розколів та потенційно насильницької реакції з боку тих, хто відчуває себе недостатньо представленим зміною режиму».

Крім того, Allianz підкреслює очікуване зростання кількості інцидентів, пов'язаних з екологічним активізмом і загрозою тероризму. Отже, очікується, що в найближчі роки підприємства зіткнуться з підвищеними проблемами, що ще більше підкреслює необхідність пом'якшення цих ризиків.

Політичне насильство може по-різному впливати на бізнес. Ті, хто знаходяться в безпосередній близькості від воєнних дій та політичних заворушень, можуть зазнати матеріальної шкоди майну або активам і збитків від перерви в роботі, в той час як непрямі збитки можуть бути завдані компаніям у вигляді зниження привабливості або обмеження доступу до їх приміщень.

Страховики наголошують на потребі бізнесу в страхуванні від політичного насильства в нестабільному політичному середовищі. Підприємства повинні захищати своїх людей і майно за допомогою перспективного планування, наприклад, забезпечення безпечного та надійного планування безперервності бізнесу на випадок інциденту, підвищення безпеки, а також скорочення та переміщення запасів, якщо на них може вплинути подія.

Використання сценарного планування та відстеження ризиків у сферах, які є ключовими для їхньої діяльності, може підвищити обізнаність бізнесу про те, де можуть посилюватися ризики політичного насильства та громадських заворушень. Компанії також повинні перевірити, чи покриває їх страховий поліс вплив таких ризиків, як страйки та громадські заворушення.  | Форіншурер