Перестраховик Pool Re переходить на нову модель перестрахування ризиків тероризму


Перестраховик Pool Re переходить на нову модель перестрахування ризиків тероризму Pool Reinsurance, британська компанія, яка займається перестрахуванням ризиків тероризму, заявила про перехід від існуючої факультативної моделі, що узгоджується з метою Pool Re перенести більше ризиків на ринок приватного страхування.

Запропонований перехід до моделі окремого договору перестрахування (treaty-style reinsurance coverage) означає, що ціноутворення базуватиметься на колективному ризику, що передається пулу, а не на індивідуальній оцінці ризику.

Рішення щодо цих змін прийнято шляхом голосування членів Pool Re, які є страховиками майна Великобританії. Після схвалення почався річний перехідний період, який призведе до впровадження змін до квітня 2025 року.

Ця зміна є необхідною умовою для збереження необмеженої гарантії, наданої урядом Великобританії щодо терористичних ризиків. Pool Re відіграє вирішальну роль у перестрахуванні, пов'язаному з тероризмом, для британського ринку страхування майна.

Перестраховик заявляв, що якщо Pool Re не запровадить ці зміни, це може поставити під загрозу його здатність передавати ризики приватному сектору та, як наслідок, його державну підтримку. Генеральний директор Pool Re, Том Клементі, підкреслив важливість державної підтримки як основного елементу організації, і, на його думку, її члени розуміють і цінують.

Функції Pool Re включають перестрахування ризиків тероризму у страхуванні майна у Великобританії, при цьому уряд покриває будь-які претензії, які перевищують накопичені премії пулу.

З моменту заснування в 1993 році, після того, як ринок приватного страхування втратив ризик тероризму через атаки у Британії, Pool Re розширила перестрахове покриття.

Згідно з новою схемою початкове коригування ціни обмежується збільшенням на 10% або зниженням на 4%, запроваджуючи «коридор стабільності», який поступово дозволить більше відображати ризик у ціноутворенні.

Під час переходу пріоритетом буде стабільність із забезпеченням збереження поточних ризиків і планами щодо їх поступового збільшення. Зміни сприяють чіткому утриманню рівнів для звичайних ризиків хімічних, біологічних, радіологічних і ядерних атак, що відображає адаптивну стратегію Pool Re до нових загроз тероризму та вимог до страхування.  | Форіншурер / Beinsure