НБУ внесе зміни до Правил подання звітності учасниками страхового ринку


НБУ внесе зміни до Правил подання звітності учасниками страхового ринкуНаціональний банк пропонує до обговорення з учасниками ринку зміни до Правил складання та подання звітності учасниками страхового ринку до Національного банку України.

Мета змін до Правил – приведення їх у відповідність до вимог нормативно-правових актів Національного банку щодо вдосконалення звітності страховиків.

Проєктом змін до Правил, зокрема, передбачено внесення змін до показників звітності файла IRN2 "Дані про структуру активів та розрахунок дотримання вимог до платоспроможності страховика. Прийнятні активи: непрострочена дебіторська заборгованість" з метою дотримання страховиками вимог до платоспроможності; а також доповнення переліку метрик та некласифікованих реквізитів показників, які використовуються для формування показників звітності.

Такі норми містить проєкт постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Змін до Правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг до Національного банку України".

Прийняття Проєкту забезпечить приведення Правил №123 у відповідність до вимог нормативно-правових актів НБУ з метою отримання удосконаленої звітності від страховиків для забезпечення виконання Національним банком регулятивних та наглядових функцій за їх діяльністю. Зокрема, зміни до файла IRN2 дозволять отримати інформацію, необхідну для перевірки дотримання страховиками вимог до платоспроможності.   | Форіншурер