Allianz завершив придбання страховика Tua Assicurazioni у Generali за 280 млн євро


AllianzНімецький страховик Allianz повідомив, що завершив придбання Tua Assicurazioni S.p.A. в італійського страховика Assicurazioni Generali за 280 млн євро. Вперше про придбання було повідомлено в жовтні 2023 року.

Tua Assicurazioni має прибутковий портфель страхування майна та нещасних випадків із загальною сумою валових премій у розмірі близько 280 мільйонів євро у 2022 році, якими в основному керує дистриб’юторська мережа з майже 500 агентів.

Очікується, що після завершення угоди, яка вже отримала схвалення регуляторних органів, частка Allianz S.p.A. на ринку P&C в Італії збільшиться приблизно на 1 відсотковий пункт, зміцнюючи позицію гравця №3 на італійському ринку страхування майна.

Завдяки клієнтоорієнтованості та стратегії дистрибуції Allianz забезпечить плавний перехід для клієнтів, співробітників і агентів, водночас максимізуючи переваги групи, зазначили представники Allianz. Нова угода узгоджується з реалізацією стратегії Групи «Lifetime Partner 24: Driving Growth» в Італії, спрямованої на досягнення прибуткового зростання, зменшення складності з метою підвищення ефективності операційної системи та збільшення диверсифікації P&C.

Угода вплине на чистий прибуток у розмірі близько 50 мільйонів євро та матиме нейтральний вплив на нормалізований чистий прибуток, додаючи приблизно 1 п.п. на позицію Group Solvency II, – йдеться у заяві італійського страховика.  | Форіншурер