МТСБУ попереджає про зростання випадків підробки електронних договорів «Зелена картка»


МТСБУ попереджає про зростання випадків підробки електронних договорів «Зелена картка»В Україні почастішали випадки, коли підроблені страхові поліси у форматі PDF надсилають на електронну пошту водіїв при укладенні ними електронних договорів страхування «Зелена картка» через сумнівні інтернет-ресурси, повідомляють в МТСБУ.

При цьому, водіям пропонувалися суттєві знижки за такими «страховими» послугами. Виявлені фейкові сертифікати «Зелена картка» не відображаються у Єдиній централізованій базі даних МТСБУ.

З такими полісами, цивільно-правова відповідальність водія вважається незастрахованою, а відтак водій ризикує отримати заборону на перетин кордону на транспортному засобі, бути оштрафованим іноземними контролюючими органами, а у разі настання з його вини дорожньо-транспортної пригоди закордоном – всі витрати будуть покладені на цього водія.

Пам’ятайте, що офіційні договори страхування «Зелена картка» укладаються лише через визначені страхові компанії та їх партнерів, кажуть в бюро.

Також нагадуємо, що важливою особливістю ціноутворення за договорами страхування «Зелена картка» є те, що страхові платежі за такими договорами є єдиними для всіх страховиків-повних членів МТСБУ. Тобто всі компанії-повні члени Бюро зобов’язані пропонувати автовласникам укласти договори міжнародного страхування «Зелена картка» виключно за єдиними цінами, встановленими Бюро.

Привабливо низька ціна за договором міжнародного страхування «Зелена картка» на сумнівному Інтернет-ресурсі, з високою ймовірністю, є ознакою того, що автовласнику пропонується фальшивий страховий документ.

МТСБУ закликає всіх водіїв бути пильними та обережними під час укладання договорів страхування. Перевірити дійсність оформленого договору страхування можна за посиланням або зісканувавши QR-code, який нанесений на страховому сертифікаті та містить посилання на запис у Єдиній централізованій базі даних МТСБУ.  | Форіншурер