Перестраховик Swiss Re придбав компанію з моделювання повеней Fathom


Перестраховик Swiss Re придбав компанію з моделювання повеней FathomПерестраховик Swiss Re придбав Fathom, провідного постачальника моделювання водних ризиків води та повеней, що базується в Великобританії.

Компанія використовує передові технології для визначення критичних ризиків інфраструктури. Завдяки цій транзакції підрозділ Swiss Re Insurance Solutions отримує новий досвід і набір продуктів, доповнюючи власні можливості щодо даних і ризиків у сфері ризиків від повеней, що є основною причиною постійного зростання збитків від природних катастроф у всьому світі.

Зберігаючи власний бренд, Fathom тісно співпрацюватиме з підрозділом перестрахування Swiss Re для подальшого розвитку та розповсюдження своїх інноваційних даних, карт і моделей про ризики повеней і клімату.

Згідно з останніми даними Swiss Re, галузь перестрахування покрила приблизно 40% економічних збитків, пов’язаних із природними катастрофами, у 2023 році, що вказує на великий розрив у захисті в усьому світі.

Лише цього року природні катастрофи спричинили страхові збитки на 100 мільярдів доларів. Принаймні 12 мільярдів доларів із цих загальних страхових збитків можна віднести до подій, пов’язаних із повенями, що більш ніж на 30% перевищує середньорічний показник за останні десять років.

Розширене моделювання даних у поєднанні з науково обґрунтованими інструментами та інтелектуальними даними дає змогу спеціалістам зі страхування та управління ризиками краще розуміти вплив повеней на людей, будівлі та підприємства.

Fathom прагне використовувати свій досвід у цій галузі, щоб допомогти своїм клієнтам ефективно визначати, аналізувати та зменшувати ризики повеней. Тісно співпрацюючи з Swiss Re Reinsurance Solutions, Fathom отримує доступ до клієнтської франшизи Swiss Re та багаторічного досвіду у сфері стихійних лих.

Fathom відомий створенням детальних і точних моделей повеней. Ці моделі мають вирішальне значення для розуміння ризику повеней, що стає все більш важливим з огляду на зміну клімату та її вплив на погодні умови. Компанія використовує передові технології та методи аналізу даних, включаючи географічні інформаційні системи (ГІС), дистанційне зондування та гідрологічне моделювання. Це дозволяє їм створювати високодетальні та передбачувані карти повеней.

Послуги та моделі Fathom мають глобальне охоплення. Вони пропонують уявлення про ризики повеней як на макро-, так і на мікрорівні, надаючи цінну інформацію для низки зацікавлених сторін, від урядів до окремих власників нерухомості.  | Форіншурер