Vienna Insurance Group придбала додаткові 35% акцій VIG Magyarország Befektetesi в Угорщині


Vienna Insurance Group придбала додаткові 35% акцій VIG Magyarország Befektetesi в УгорщиніVienna Insurance Group (VIG) погодилася придбати у Corvinus додаткові 35% акцій страхового бізнесу в Угорщині. Компанії не розкривають фінансові умови угоди.

За умови схвалення Національним банком Угорщини угоду планується закрити до кінця листопада 2023 року. Угода збільшить частку австрійського страховика у VIG Magyarország Befektetesi Zrt до 90% з 55%.

Corvinus продовжить утримувати решту 10% акцій у бізнесі через свою компанію з управління інвестиціями Corvinus International Investments Zrt.

"В Угорщині, як і в усіх наших країнах, ми дотримуємося довгострокової ринкової стратегії. Викупом ми підкреслюємо нашу довгострокову прихильність до ринку Угорщини та сподіваємося на продовження стратегічного партнерства з урядом Угорщини", зазначив Генеральний директор VIG Хартвіг Легер.

Минулого року VIG придбала угорські компанії голландської страхової компанії Aegon group за 620 млн євро. VIG придбала Aegon Hungary Holding B.V. і Aegon Hungary Holding II B.V., які володіють 100% акцій в угорському підрозділі Aegon.

VIG, яка працює в Угорщині з 1996 року, має частку ринку понад 19%. Із закриттям угоди в Угорщині VIG досягне мети увійти до трійки лідерів на ринку до кінця 2025 року вже у 2022 році та захопить лідерство на ринку Угорщини.

У першій половині 2023 року дві діючі страхові компанії VIG, Альфа та UNION, повідомили про обсяг страхових премій у 403 мільйони євро.  | Форіншурер