Збитки страхової галузі від урагану Ідалія в США перевищать $2,2 млрд, економічні збитки $10-20 млрд


Karen Clark оцінила збитки страхової галузі від урагану Ідалія в $2,2 млрдКомпанія Karen Clark & Company, яка займається моделюванням ризиків катастроф, оцінила збитки страхової галузі від урагану «Ідалія» приблизно в 2,2 мільярда доларів, більшість з яких пов’язана з наслідками вітру та штормових нагонів у США.

Оцінка не включає збитки, завдані човнам, офшорним об’єктам або збитки від Національної програми страхування від повеней (NFIP).

Початкові оцінки збитків страхової галузі від урагану «Ідалія», який обрушився на Флориду як потужний шторм категорії 3, нижчі, ніж передбачалося раніше, і вказують на страхові збитки менше 10 мільярдів доларів, пише у звіті Beinsure.

На даний момент існує ряд ранніх оцінок страхових збитків від урагану «Ідалія» в діапазоні від 3 мільярдів доларів до приблизно 9 мільярдів доларів.

Район Біг-Бенд на узбережжі Флориди, де Ідалія вийшла на сушу, набагато менш густонаселений, ніж регіон, зруйнований ураганом Ян минулого року. На відміну від урагану Ідалія, згідно зі звітом AccurateWeather, у радіусі 30 миль від виходу на сушу перебував приблизно 1 мільйон людей, тоді як для Ідалії на цій відстані було близько 38 000 людей.

Хоча ураган «Ідалія» послабшав зі шторму категорії 4 до категорії 3 перед виходом на берег у регіоні Біг-Бенд Флориди, він усе ще був найсильнішим ураганом, який досяг цього місця з 1986 року.

Оцінка KCC низька порівняно з оцінками інших ранніх страхових збитків для Idalia та включає застраховану шкоду житловим, комерційним і промисловим об’єктам, а також автомобілям.

Причиною відносно низької загальної суми страхових збитків у США є той факт, що Ідалія вийшла на сушу вздовж одного з найменш населених районів узбережжя Флориди. Загалом, за оцінками KCC, застраховані збитки від вітру від Ідалії становитимуть близько 2 мільярдів доларів.

KCC оцінює застраховані збитки від штормового нагону в Ідалії близько 210 мільйонів доларів. Жорсткі вітри Ідалії, проливний дощ і штормовий хвиля, як наслідок, вразили узбережжя Мексиканської затоки Флориди, перш ніж продовжити рух до Джорджії та Південної Кароліни. За словами аналітиків, це призвело до значної матеріальної шкоди, яка призведе до значних збитків для страхової галузі.

Попередня оцінка AccuWeather загальних збитків і економічних збитків від урагану Ідалія на південному сході США становить 18-20 мільярдів доларів. У звіті AccuWeather подано лише оцінку економічних збитків для Ідалії, але інші опублікували попередні оцінки страхових збитків.

Збитки страхової галузі від урагану Ідалія в США перевищать $2,2 млрд, економічні збитки $10-20 млрд

BMS Re, підрозділ глобального брокера BMS Group, що займається перестрахуванням, заявив, що він впевнений у страхових збитках у розмірі від 3 до 6 мільярдів доларів, при цьому фірма заявляє, що нижня межа цього діапазону більш імовірна, враховуючи розмір вітру.

Тим часом перестраховий брокер Gallagher Re оцінив збитки страхової індустрії Idalia в мільярди доларів, включаючи очікувані виплати від Національної програми страхування від повеней (NFIP). Gallagher Re зазначив, що загальна вартість буде вищою, а також підкреслив високий рівень інфляції, який зараз впливає на штат Флорида.

Згідно зі звітом Reuters, банк UBS оцінив середні застраховані збитки в 9,36 мільярда доларів з 50% ймовірністю збитків понад 4 мільярда доларів і 10% ймовірністю збитків у 25,6 мільярда доларів, виходячи з даних 28 серпня.

Крім початкових наслідків у Флориді, ураган також вплинув на Джорджію та Кароліну, тому промисловість цих регіонів матиме більше збитків від повеней і вітру, які, можливо, не були включені в попередні оцінки.

Таким чином, більшість джерел вказує на економічні збитки в розмірі менше ніж 10 мільярдів доларів від наслідків урагану «Ідалія» з припущенням, що вони можуть впасти до нижньої межі нинішнього діапазону від 3 до приблизно 9 мільярдів доларів.  | Форіншурер / Beinsure