Aviva запускає окреме страхове покриття для зарядних станцій для електромобілів (EV)


Aviva запускає окреме страхове покриття для зарядних станцій для електромобілів (EV)Aviva запустила окремий страховий продукт, який спеціально покриває зарядні станції для електромобілів (EV), у відповідь на «бум» їх кількості, встановлених у Великобританії.

Страховик пропонує покриття всіх ризиків монтажу (EAR) і всіх експлуатаційних ризиків (OAR) для зарядних пристроїв електромобілів, яке націлене на бізнес-клієнтів, включаючи підрядників, операторів автостоянок, місцеву владу, менеджерів і операторів територій. Програми захищатимуть підприємства від ризику пожежі, повені, зловмисного чи випадкового пошкодження та будуть доступні для окремих зарядних пристроїв аж до цілих мереж.

Aviva сподівається, що вона зможе отримати вигоду від зростання популярності електромобілів, оскільки на даний момент у Великобританії зареєстровано 940 тис. електромобілів. За даними автомобільної організації RAC, це включає 460 тис. автомобілів з нульовим рівнем викидів. За даними Zap-Map, станом на кінець серпня по всій країні було близько 34 тис. громадських зарядних станцій. Це на 34% більше, ніж минулого року.

І популярність електромобілів не зменшиться, оскільки британський уряд планує заборонити продаж нових бензинових і дизельних автомобілів до 2030 року. Уряд планує створити щонайменше 300 тис. громадських зарядних станцій.

Все більше і більше людей відкривають для себе екологічні та економічні переваги водіння електромобіля, і їх кількість на дорогах щодня зростає. Звичайно, для електромобілів потрібні пункти зарядки, і завдяки державним цілям та інвестиціям, які сприяють цьому, страховики справді бачать, як цей сектор розвивається.

Нові страхові продукти продовжують зобов’язання Aviva щодо ESG-стратегії; вона стверджує, що є першою великою страховою компанією в будь-якій точці світу, яка націлена на нульові викиди до 2040 року, і є провідним страховиком електромобілів. Компанія зобов’язалася перевести власний автопарк на електричні протягом наступних трьох років.  | Форіншурер