Insurance Europe підтримала закон щодо використання та обміну даних страховиками


Федерація страховиків Insurance Europe опубліковала документ, в якому досліджується вплив різних позицій щодо змін Закону про дані європейськими співзаконодавцями під час обговорень, викладається позиція страхової галузі щодо поправок, запропонованих щодо компенсації, використання даних, комерційної таємниці та обміну даними.

Insurance Europe вітає пропозиції Закону про дані, оскільки він встановлює ключові принципи доступу та обміну даними, зібраними з підключених IoT пристроїв, але все ще потрібне жорстке секторальне законодавство щодо доступу до даних у транспортному засобі, щоб забезпечити довіру та стимулювати провайдерів інвестувати в нові послуги, керовані даними.

Insurance Europe також взяла участь у обговоренні потенційно несприятливих наслідків поспішних інституційних переговорів щодо запропонованого перегляду Директиви ЄС про відповідальність за товар (PLD).

У документі наголошується, що надто швидкі переговори призведуть до неоптимального законодавства, яке не лише ляже важким тягарем на судові системи та страховиків, але й перешкоджатиме страховому ринку впроваджувати інновації.  | Форіншурер