Страховий ринок Хорватії у 1К 2023 показав зростання на 1,5% до 411 млн євро


Страховий ринок Хорватії у першому кварталі 2023 року завдяки двозначному темпу зростання сегменту non-life страхування, який компенсував значне падіння бізнесу страхування життя, спостерігав незначне зростання на 1,5% до 411,2 млн євро.

Страхування життя покпазало скорочення на 30% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року в перерахунку на валові премії, в основному через падіння продажів продуктів страхування життя, пов’язаних з інвестиціями. Премії, нараховані на цей період, знизилися порівняно з минулим роком на 69,3%.

Найбільший внесок у зростання премій в абсолютному вираженні внесли види страхування транспортних засобів, в основному з обов’язкового ОСЦПВ, темпи зростання якого становили майже 21% до 116,6 млн євро.

У більшості класів non-life відбулася позитивна динаміка порівняно з I кварталом 2022 року.

Загалом виплачені відшкодування зросли на 13,8%. Інфляція зіграла значну роль як у зростанні премій, так і в умовах зростання виплачених збитків. Традиційне страхування життя та ОСЦПВ, а також, меншою мірою, автокаско були основними напрямками, які зафіксували найбільше зростання страхових виплат.  | Форіншурер / XPRIMM