Страхові премії UNIQA Insurance Grouр у 1К 2023 зросли на 6,5% до 1,98 млрд євро


UNIQA Insurance GroupСтрахові премії UNIQA Insurance Grouр у першому кварталі 2023 року зросли на 6,5% до 1,98 млрд євро порівняно з аналогічним періодом минулого року, пише Beinsure.

Значне зростання премій спостерігалось у страхуванні майна та страхуванні від нещасних випадків у всіх країнах, а також у медичному страхуванні. Значне зростання, а також порівняно низький розмір виплат у напрямку великих збитків і пошкоджень від шторму призвело до 133 млн євро технічного результату.

Чистий інвестиційний прибуток, який склав 124 мільйони євро, значно перевищує очікування, головним чином завдяки покращенню доходу від страхової діяльності.

Прибуток до сплати податків у першому кварталі 2023 року склав 124 мільйони євро, а консолідований прибуток (частка прибутку за період, що належить акціонерам UNIQA Insurance Group) перевищив 101 мільйон євро.

Коефіцієнт платоспроможності (SCR) відповідно до Solvency II, який вважається показником капіталізації, становив 253% в UNIQA станом на 31 березня 2023 року. Це означає збільшення ще на 7 процентних пунктів порівняно зі звітною датою.

Страхування майна та збитків зросло на 9,8% порівняно з попереднім роком до 1 211 млн євро за перші три місяці 2023 року. Сукупний коефіцієнт збитковості страхування майна та страхування від нещасних випадків склав 88,7% завдяки низьким великим збиткам і пошкодженням від шторму та хорошим результатам врегулювання.

У сфері медичного страхування в першому кварталі 2023 року було зафіксовано зростання премій на 6,2% до 346 мільйонів євро. У страхуванні життя накопичені премії трохи знизилися на 1,8% до 423 мільйонів євро.

Новий бізнес у сфері страхування здоров’я та життя продовжує залишатися на стабільному рівні з маржею нового бізнесу 4,4% і вартістю нового бізнесу 35 мільйонів євро.

Маржа контрактних послуг склала 5 642 млн євро і зросла на 5,7%. Ця нова стаття балансу представляє прибутки, очікувані в майбутньому від контрактів у довгостроковому бізнесі зі страхування життя та здоров’я.

UNIQA прогнозує стабільний прибуток від основного андеррайтингового бізнесу в Австрії та країнах ЦСЄ. Однак неможливо дати надійний прогноз на весь фінансовий рік через війну в Україні та триваючу невизначеність на ринках капіталу. Тому UNIQA досі не публікує прогноз прибутку за рік у цілому.  | Форіншурер