Moody’s RMS зробила прогноз щодо сезону ураганів та природних катастроф


Moody’s RMS зробила прогноз щодо сезону ураганів та природних катастрофПрогнози Moody’s Risk Management Services щодо сезону ураганів враховують важливі океанічні та кліматичні фактори, які історично впливали на активність ураганів у регіоні, а саме Ель-Ніньо-Південне коливання (ENSO) і температуру поверхні моря в Північній Атлантиці, пише Beinsure.

Оскільки сезон ураганів у Північній Атлантиці в 2023 році розпочинається 1 червня, компанії з моделювання ризиків катастроф оприлюднили свої сезонні прогнози, що дають можливість уявити очікуваний рівень активності на наступні місяці.

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) прогнозує 12-17 "іменних" штормів, з яких 5-9, як очікується, стануть ураганами, включаючи 1-4 великі урагани категорії 3 або вище.

У той час як NOAA висловлює 70-відсоткову впевненість у цих діапазонах, інші метеорологічні агентства та групи загалом погоджуються з майже нормальним прогнозом.

Умови Ель-Ніньо зазвичай викликають сильніший вертикальний зсув вітру в Північній Атлантиці, перешкоджаючи розвитку та посиленню ураганів. Проте температура поверхні моря в тропічній частині Північної Атлантики, за прогнозами, залишатиметься вище середньої протягом усього сезону, що зазвичай сприяє підвищенню активності ураганів.

Ці суперечливі фактори, де одні пригнічують розвиток шторму, а інші підсилюють його, сприяють загальному прогнозу NOAA щодо майже нормального сезону. Залишається ймовірність того, що сезон може відхилитися від цього очікування, якщо один фактор матиме більший вплив.

Якщо прогнози виявляться точними, 2023 рік стане другим поспіль помірно збитковим сезоном. Однак важливо зазначити, що ці прогнози пропонують лише вказівки щодо загальної активності в Північній Атлантиці і не вказують на кількість штормів, які можуть загрожувати або досягти суші.

Хоча статистика показує, що більш активні сезони корелюють із підвищеною ймовірністю ураганів, які досягнуть узбережжя США, існують помітні винятки.

У 2010 році, незважаючи на високу активність, лише один тропічний шторм обрушився на територію США. Навпаки, тихий сезон 1992 року ознаменувався ураганом Ендрю, одним із найсильніших і найдорожчих ураганів в історії США.  | Форіншурер / Beinsure