Munich Re Ventures очолила раунд фінансування серії A на $10 млн іншуртеха Faye


Munich Re Ventures очолила раунд фінансування серії A на $10 млн іншуртеха FayeTravel Insurtech Faye залучив 10 мільйонів доларів у рамках серії А лише через рік після запуску свого продукту в США, довівши загальне фінансування компанії до 18 мільйонів доларів..

Munich Re Ventures очолила раунд разом з існуючими інвесторами Viola Ventures і F2 Venture Capital. Додаткові інвестори включають Menora Tech і Майка Нельсона, колишнього генерального директора Global Travel Insurance в Allianz.

Faye — другий стартап, заснований серійними підприємцями та ентузіастами подорожей Еладом Шаффером (генеральний директор) і Деніелом Гріном (технічний директор). Фінансування піде на зростання стартапу, розробку нових продуктів страхування, підтримку масштабування за рахунок автоматизації та безперебійної інтеграції, а також налагодження нових партнерських відносин з провідними брендами та партнерами.

Страхування подорожей — це галузь, що швидко розвивається, потреби в таких сферах, як клієнтський досвід, релевантність продукту та цифрові інновації, постійно зростають.

Faye оголосила про запуск порталу Travel Advisor Portal, єдиного магазину, де туристичні консультанти та агентства можуть пропонувати, дізнаватися про туристичне страхування та керувати ним разом із Faye. Стартап випустив API для інтеграції з туристичними дистриб’юторами, які бажають запропонувати своїм клієнтам новий рівень захисту подорожей, повністю вбудований у їхні пропозиції.

«Faye принципово інакше дивиться на страхування подорожей. До нас туристичне страхування часто вважалося послугою відшкодування. Наш підхід поєднує страхування подорожей із допомогою в режимі реального часу, сповіщеннями про поїздки, цілодобовим консьєржем і навіть фінансовою підтримкою. Наша роль полягає в тому, щоб забезпечити плавну пригоду, яка запам’ятається з потрібних причин», зазначив співзасновник і генеральний директор Faye, Елад Шаффер.

Бум купівлі туристичного страхування в усій галузі сприяє тому, що сезон літніх подорожей стане неймовірно насиченим. Faye очікує, що розчарування споживачів продовжуватиметься – від переповнених аеропортів до нестачі персоналу – і, отже, збільшення продажів страхового захисту подорожі та перекладання ризиків на страховиків, які пропонуватимуть як страхування, так і цілодобову допомогу.

Сідра Ахмед, інвестиційний директор Munich Re Ventures, приєдналася до ради директорів Faye.

«Пам’ятаючи про кінцевого споживача, Faye забезпечує прозоре, цифрове інтегроване всебічне покриття та підхід у режимі реального часу до керування багатьма потенційними проблемами, які можуть виникнути під час подорожі», — каже Сідра Ахмед.

Стартап в 2023 році планує збільшити свій дохід у 4 рази, заробивши мільйони премій за перший рік на ринку. Компанія також заявляє, що планує більш ніж подвоїти свій пул туристичних консультантів і партнерів з дистрибуції, який уже налічує сотні.  | Форіншурер